El ‘Camina per l’Alzheimer’ vol assolir els 5.000 participants

La vuitena edició de la caminada popular acabarà al Parc Nou

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Divendres, 02 Octubre 2015 00:00

Ciutat 2014/2015, Caminada Alzheimer

La vuitena edició del ‘Camina per l’Alzheimer’ vol aconseguir el seu rècord de participació amb 5.000 inscrits. Aquest diumenge dia 4 se celebrarà aquesta caminada popular que enguany presenta algunes novetats en el recorregut, així com en el punt d’arribada, que es trasllada de la Plaça de Santa Anna al recinte del Parc Nou.

Divendres passat eren ja 2.100 les inscripcions fetes físicament pel ‘Camina per l’Alzheimer’, la caminada popular més multitudinària que es fa a la ciutat. Els organitzadors confien que el bon ritme d’inscripcions augmenti durant aquesta setmana i permeti arribar als 5.000 participants, una xifra rècord.  

La caminada d’aquest diumenge presenta novetats. El tret de sortida es donarà, com sempre, a l’ermita de Sant Simó a partir de les vuit del matí, però l’arribada serà al Parc Nou “perquè l’espai és més gran i té cabuda per a més gent”, com va assenyalar Miquel Àngel Vadell, dels Maimakansu, una de les entitats organitzadores. Els dos recorreguts, de 10,5 i 14 quilòmetres incorporen variants: el tradicional esmorzar que se servia a Sant Miquel de Mata es donarà a l’arribada i la zona de Can Gol serà arranjada per a la caminada.  

Solidària i familiar

Maria Àngels Fradera, presidenta de l’Associació Familiars Alzheimer Maresme (AFAM), va afirmar en la roda de premsa de presentació de la caminada, que es tracta “d’una activitat solidària i familiar” que busca sensibilitzar la població, però també “recaptar diners que es destinen a les famílies i als afectats que conviuen diàriament amb l’Alzheimer”. L’any passat es van recollir més de 28.000 euros i l’organització confia que la ciutat es bolcarà de nou en la caminada perquè “Mataró no falla mai”, tal com va dir la presidenta honorífica de l’AFAM, Ascensió Miró. Les darreres edicions han ajudat a consolidar l’associació, que ha ampliat el servei a Calella i que manté un Centre de Dia a Mataró.