El desè curs del Taller d’Idees

L’Associació d’Integració organitza cursos regulars i diverses activitats puntuals al llarg d’aquest curs

  • Redacció// Fotos: cedides
  • Dimarts, 22 Setembre 2015 00:00

Ciutat 2014/2015, Taller idees 1

L’Entitat Social Taller d'Idees comença aquest trimestre una nova programació de cursos. L’eix vertebrador de les activitats és l’art com a component terapèutic i com a mitjà d’expressió i comunicació. El pròxim dissabte, 26 de setembre, Taller d’Idees farà una presentació de les activitats que han programat per a aquest curs 2015/2016 al seu local de Can Fugarolas (C/ de Tolón 8-18). Com a novetats hi destaquen l’Espai-Art, un espai creatiu que funcionarà com un full en blanc on el professor guiarà als alumnes en el seu procés creatiu, i el curs de cuina natural creativa per aprendre a elaborar plats saludables d’una forma fàcil i divertida.

Des de fa uns quants anys, els cursos de batucada i circ són molt més que classes setmanals. De la trobada regular per aprendre nous ritmes en neix la Tribukada, un grup de percussió que actua en festes majors, rues de Carnaval i Reis, etc. De les classes de circ dels dilluns a la tarda on s’aprenen equilibris i malabars, en neix la companyia de circ integrat Circ Bombeta, que ja ha actuat amb diferents espectacles a llocs tan emblemàtics com l’Ateneu de 9Barris. El curs de moviment expressiu, per la seva banda, es consolida com un dels tallers amb més èxit (enguany en serà la 8a edició), englobant en una mateixa activitat teràpia i creativitat. Tot plegat permet, per una banda, oferir activitats d’oci inclusiu i, per l’altra, dignificar i visibilitzar la capacitat expressiva dels artistes amb diversitat funcional.

Els cursos de batucada i circ, la Mostra d’Art Social o els Disconcerts són algunes de les activitats que organitza

A banda dels cursos regulars, Taller d’Idees és una entitat inserida en el teixit associatiu de la ciutat i col·labora amb nombrosos actors, aportant a l’agenda cultural diversos actes on els protagonistes són les persones amb discapacitat, fent present, visible i actiu un col·lectiu que enriqueix la nostra societat. Així, organitza juntament amb la Casa de la Música els ja famosos Discconcerts i la Mostra d’Art Social. Per altra banda, organitza xerrades a escoles i instituts per reflexionar entorn la integració social, replantejant la mirada cap a la diversitat i la capacitat de les persones.

Ciutat 2014/2015, Taller idees 2

El Taller d’Idees és una associació que treballa amb i per a persones en situació d’exclusió social i col·lectius desfavorits, generant espais comunitaris per al reconeixement de la diversitat i oferint activitats d’oci inclusiu que afavoreixen l’autonomia. Taller d’Idees considera que totes les expressions culturals són eines molt valuoses per donar a conèixer a la resta de la població qui són aquestes persones i tot el potencial que tenen. L’entitat té una clara vocació de projecció exterior, de participació en la comunitat. Per això tots els projectes en què participen estan enfocats a aportar un plus de qualitat a la vida a les persones amb discapacitat i, de retruc, oferir a la societat una nova visió i coneixença d’aquestes.