Tot el que has de saber sobre La Festa al Cel

L’espectacle espera 200.000 visitants i proposa desenes d’activitats per a tots els públics

  • Redacció// Foto: arxiu
  • Divendres, 18 Setembre 2015 11:17

Ciutat 2014/2015, Festa al cel

La Festa al Cel és el festival aeri més important del sud d’Europa i més antic d’Espanya i l’any passat va passar celebrar-se a Mataró després de moltes edicions lligat a les festes de la Mercè de Barcelona.

Aquest festival ofereix un ventall d’activitats més enllà de l’espectacle d’avions. Des de divendres i fins diumenge, Mataró es convertirà en l’escenari de desenes d’iniciatives que ompliran la ciutat de vida.

Des de divendres es començaran a veure els entrenaments dels protagonistes de l’espectacle de diumenge, però serà divendres quan es donarà el tret de sortida al programa d’actes.

Els drones seran els protagonistes del matí de dissabte, perquè Can Marfà organitza una xerrada didàctica sobre com funcionen aquests aparells i l’oportunitat de pilotar-ne un. A la tarda, aquells que vulguin, podran aprendre a decorar avions de paper i descobriran com fer-los volar. I al vespre ja serà el moment de començar a carregar piles per al festival de l’endemà i, per això, a partir de les sis de la tarda hi ha programat un festival aeri de capvespre amb un seguit de globus aerostàtics que s’enlairaran en un mosaic de color.

Tot plegat precedirà el gran espectacle que diumenge es podrà veure a la platja de Mataró entre les deu del matí i les quatre de la tarda amb aeronaus que prometen piruetes gairebé impossibles. Un village de comerç i gastronomia acompanyarà el festival aeri a la zona alta del Port de Mataró.

A més a més i per facilitar les coses als més de 200.000 visitants que s’esperen a la Festa al Cel, diversos restaurants de la ciutat han preparat menús especials per a l’ocasió: Can Manolo, Pizzeria Portobello, Gaudium, El Nou-Cents, Bocca Restaurant, Scorpio, El Barralet, El Restaurant del Centre, la Gofreria, Caminetto, Eat2eat, Les Mil i Una Nits, Can Laru, El Balcó de Mataró, Bar Capgrossos de Mataró, El Farcell, Nou d’Axana i Auto D’Ara.

DIVENDRES 18 DE SETEMBRE
Durant tot el dia: Jornada d’entrenaments. Platja de Mataró
De 10 a 14 h: Jornada tècnica sobre drones. A Can Marfà

DISSABTE 19 DE SETEMBRE
De 10h a 14h: Portes obertes a l’aeroport de Sabadell.
De 10h a 14h: Vine a pilotar un drone i Drone Market Place. A Can Marfà.
12h: Sessió didàctica: Drones, com funcionen? Aplicacions actuals i futures!. A Can Marfà.
De 17:00h a 20:30h: Concurs d’avions de paper. Al Passeig del Callao.
De 18h a 20:30h: Festival aeri de capvespre. Platja de Mataró.

DIUMENGE 20 DE SETEMBRE
De 10h a 20h: Village del Comerç. Zona alta del Port de Mataró
De 10:30h a 15:30h i de 17h a 20:30h: Concurs d’avions de paper. Al Passeig del Callao.
De 10h a 16h: Festival aeri. Platges de Mataró.
De 17h a 19h: Concert del grup Macedònia. Al Passeig del Callao.