Sis vols a Girona cada setmana l’estiu del 2016

Per tal de recuperar el turisme britànic

  • Redacció
  • Dijous, 03 Setembre 2015 11:55

Ciutat 2014/2015, Aeroport Girona

Capgirar els números i recuperar el turisme britànic a la Costa Brava i a la del Maresme. Amb aquest objectiu, el touroperador Jet2Holidays i l’agència NT Incoming portaran a l’aeroport de Girona sis vols setmanals que enllaçaran Vilobí d’Onyar amb Glasgow, Newcastle i Manchester. Les rutes operaran durant els mesos d’estiu (d’abril a setembre) i es calcula que hi volaran fins a 37.000 turistes, que després s’allotjaran en hotels del litoral. Des del sector s’aplaudeix la iniciativa perquè, a més d’impulsar un turisme -el britànic- que va ser pioner a la Costa Brava i que en els darrers anys ha anat a la baixa, les noves rutes contribuiran a pal·liar la davallada de visitants russos.

Els britànics van ajudar a impulsar la Costa Brava com a destinació turística. Però en els darrers anys, aquests visitants havien anat a la baixa i s’inclinaven per altres destinacions a l’hora de buscar el sol i platja (com ara Grècia o el nord d’Àfrica) atrets per la seva oferta hotelera i els preus.

Els turistes que a partir de l’estiu del 2016 agafin aquests vols s’allotjaran en hotels de tota la costa i vindran atrets per les platges i el bon temps.
Segons concreta el director general de Jet2Holidays, el ritme de reserves “i les vendes que ja s’estan fent, són molt encoratjadores”. Tot i que l’oferta s’obre a tot tipus de turistes, molts d’ells seran famílies que s’allotjaran en hotels d’entre 3 i 4 estrelles. Es calcula que s’estaran aquí durant una setmana, gastaran uns 120 euros diaris i combinaran la platja amb visites a Barcelona.