Torna el jazz a la Vil·la romana de Torre Llauder

El IV Festival Tast de Jazz comença avui i s’allargarà fins al diumenge dia 30

  • Marta Gómez i Cugat Comas // Fotos: Anna Aluart
  • Dijous, 27 Agost 2015 11:25

Cultura 2014/2015, jazz torre llauder

La Vil·la romana de Torre Llauder torna a ser l’epicentre del cicle de jazz d’estiu que s’ha consolidat en aquest espai tan emblemàtic. Aquest jaciment romà, un dels més destacats del país, torna a barrejar els millors grups de jazz amb gastronomia i història a finals d’agost.


És el primer ítem cultural del nou curs de la ciutat, que a poc a poc s’acomiada de l’agost per encarar el setembre que està a punt de començar. El festival comença avui, dijous 27, i s’allargarà fins al diumenge dia 30, concentrant-ne les actuacions en un sol cap de setmana. La nova edició del cicle torna a estar organitzada per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró conjuntament amb la col·laboració de l’Associació Jazz Maresme en la direcció artística i amb Fabrés Produccions en la producció tècnica.

Quart estiu consecutiu

És la quarta edició del cicle anomenat “Tast de Jazz” que, tot i que els primers anys havia rebut el nom de “Nits de Jazz”, segueix tenint molt bona acollida per part dels mataronins. El cicle de jazz va néixer amb la intenció de commemorar el cinquantè aniversari de la troballa del jaciment arqueològic que va fer Marià Ribas i el seu equip l’any 1961.

Les propostes artístiques d’aquesta quarta edició del cicle tornen a centrar bona part de les mirades, especialment en la doble sessió de diumenge amb Kirk Lightsey i Jesse David, l’aportació internacional i la producció pròpia de ‘Ladies del Jazz’, amb veus com la mataronina Txell Sust.

Marca de la casa del festival és, a més, que cada vetllada no és un concert a seques, sinó que pot ser un sopar o una copa presa tranquil·lament al costat de les restes arqueològiques de Torre Llauder.
Encara hi ha entrades a la venda per a tots els concerts.

Cultura 2014/2015, Kirk Lightsey Trio & Jesse Davis
Jimmy McGriff Tribut amb Victor Puestar Octet
És un grup integrat per per músics de soul, jazz i funk sota el lideratge de Victor Puertas que pretén tornar a donar a conèixer la música de Jimmy McGriff que va fer composicions pròpies que es convertirien en autèntics clàssics del gènere.
Dijous 27 d'agost. 21h

 

Cultura 2014/2015, Eva Fernàndez group
Eva Fernàndez & David Pastor Group
Aquesta formació reuneix reconeguts músics de prestigi i ens oferirà un repertori de jazz molt variat, presentant-se davant del públic amb un espectacle fresc i sorprenent.
Divendres 28 d’agost. 21h

 Cultura 2014/2015, petit off
El petit Off amb The Ohio Big-Band
La big band creada dins l’Escola de Música del Carreró reuneix, sota la batuta d’Enric Serras i Francisco Ujaque, intèrprets de gran qualitat entre els 9 i els 22 anys.
Dissabte 29 d’agost. 20h

Kirk Lightsey
Kirk Lightsey Trio & Jesse Davis
Kirk Lightsey és un pianista d’èxit, en la línia de l’escola clàssica de Detroit i Jesse David és un dels “joves lleons” de Nova Orleans, un nom cada cop més respectat.
Diumenge 30 d’agost. 19h

Cultura 2014/2015, TXELL SUST
Txell Sust, Gemma Abrié i Marian Barahona
Elles són les ‘Ladies del Jazz’ i són una producció pròpia del festival amb les veus més respectades de l’escena jazzística a casa nostra.
Diumenge 30, tot seguit