L’editora del Tot Mataró, Mari Carme Rodríguez, secretària de l’AMIC

l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), era abans l'ACPG, Associació Catalana de Premsa Gratuïta

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 09 Juliol 2015 12:32

Ciutat 2014/2015, AMIC

L’editora del Tot Mataró, Mari Carme Rodríguez, va ser nomenada nova secretària de l’AMIC durant la XVIII Assemblea General Ordinària, a Calella de Palafrugell, que també va servir perquè Alfons Udina deixés pas al nou president, Ramon Grau. A l’assemblea hi van assistir una seixantena d’editors dels diferents mitjans de comunicació que integren l’Associació.

El Tot Mataró forma part de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), abans Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG), des dels seus inicis, per crear xarxa entre els mitjans locals i poder-los donar veu des d’un ens col·lectiu. La incorporació de Rodríguez és una demostració del compromís del setmanari amb el periodisme i els mitjans de comunicació.

Aquest compromís es reflecteix en el nou equip, encapçalat per Ramon Grau, actualment president del grup Totmedia, format pel Diari de Sant Cugat, Tot Sant Cugat, Elsingular o Viaempresa.

Utilitat, qualitat, representativitat

En el seu discurs d’investidura va assenyalar els punts claus de la seva candidatura: la utilitat, la qualitat i la representativitat. El president declarava que un dels aspectes més importants és assegurar el proveïment d’eines útils per a l’associat. Per això cal restringir l’accés a l’associació, amb la priorització d’aquelles publicacions que estiguin subjectes a les normes de l’OJD, PGD i OJD Interactiva i que generin continguts de qualitat.

I tot plegat, tenint en compte que “els mitjans locals han aguantat el tsunami de la crisi amb més força”, segons Grau, qui ho atribueix al fet que “som més flexibles i estem acostumats a arromangar-nos; per això, penso que tenim futur i allò que ens cal, ara més que mai, és reinventar-nos cada dia”.