El FERM, la candidatura unitària d'esquerres que no es va presentar a les eleccions municipals

El Fòrum té com a objectiu crear espais de reflexió i diàleg per treballar polítiques de ciutat

  • Marta Gómez
  • Dimarts, 07 Juliol 2015 11:00

FERM

“Donada la situació d’emergència de retallades de serveis bàsics a tots els nivells, enteníem que havíem de proposar una candidatura única”. D’aquesta manera iniciava el representant del Fòrum de l’Esquerra Rupturista de Mataró (FERM), Joan Gerard Sánchez, una presentació a la premsa d’aquest nou grup ahir a la tarda.  L’anomenen “candidatura de confluència per a les eleccions municipals” però als comicis del passat 24 de maig no va arribar l’entesa entre els partits d’esquerres.

El FERM amb la CUP, ICV i VOLEM

Tot i que no hi va haver una aliança en les passades eleccions municipals sí que hi ha un suport clar per part de tres partits del consistori actual: VoleMataró, la CUP i ICV-EUiA. En la presentació d’ahir els dos darrers partits van voler fer explícita la relació amb el Fòrum per “la necessitat de canvis socials i reals que manquen a la ciutat”, en paraules del líder de la CUP, Juli Cuéllar. Des d’ICV-EUiA Esteve Martínez va voler matisar el perquè de la no-aliança abans de les eleccions afirmant que ha faltat “temps i recorregut”.

Les propostes

Des del FERM han elaborat tota una documentació en la qual en destaquen dos blocs: els principis generals i les propostes genèriques. En els principis generals, des del Fòrum es posa sobre la taula la gestió de transparència per part de l’administració pública, el foment de la cohesió social i la convivència, l’educació i la cultura catalanes i la promoció del dret a l’autodeterminació de Catalunya, entre d’altres. Són conceptes que lleugerament es barregen amb les propostes genèriques que també esmenten des del grup en les que asseguren intentar garantir els drets de tothom, defensar l’espai públic com a bé col·lectiu i promoure la participació ciutadana.