El Parc Central acull la primera Fira Gastronòmica de la comarca

Combinarà tastets d’onze restaurants tallers, xerrades i un concert

  • Cugat Comas // Fotos: Cugat C.
  • Divendres, 26 Juny 2015 12:00

Ciutat 2014/2015, Fira gastronomica

Menja’t el Maresme!’ és l’eslògan de la Fira Gastronòmica que es farà al Parc Central del 26 al 28 de juny. Es tracta de la primera edició d’aquesta iniciativa del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Maresme amb el suport de diferents empreses com Estrella Damm. La Fira comptarà amb 11 locals, nou de Mataró i dos d’Argentona, que oferiran la possibilitat de degustar platets dels seus plats estrella per 2,50 euros.

La idea és que amb 10 euros puguis tastar el menjar de quatre restaurants diferents i sobretot que la Fira Gastronòmica vagi creixent edició a edició. Josep Civit, president del Gremi, explicava en la roda de premsa de presentació, que “la fira vol combinar menjar amb beguda, espectacles i entreteniment i ser un aparador del que estan fent bé els establiments de la comarca”. En aquest sentit apunta que el sector s’està recuperant i confia que en pròximes edicions la iniciativa agafi més pes.

Un element que faltava

A la Fira, un element de promoció de la gastronomia comarcal que fins ara no existia, no només comptarà amb les racions que aportaran onze establiments del Gremi. La programació de tots tres dies és extensa i hi haurà des d’una fireta d’atraccions infantil a tallers també per a nens petits, una xerrada a càr­rec de l’Àvia Remi o masterclasses de vins o gintònics. Destaca en la programació el concert del grup Hotel Cochambre, diumenge a les 20h.

Els establiments que aportaran un platet del seu millor producte per a tothom que vulgui són Nuus-Hotel Atenea Port Mataró, Toni 2, La Treva, Eat & Eat, suKA, punt 6-New Hotel Colon, Escola de Restauració del Gremi, La Gofreria, Cafè La Selva i La Sala i Sant Jaume, aquests dos d’Argentona. En complement a les racions hi haurà servei de begudes amb vins, cerveses, còctels, cava, cafè i gelats.

Ensenyar “que es cuina bé”

El regidor de Promoció Econòmica Miquel Rey va voler acompanyar els responsables del Gremi en la presentació i va saludar la iniciativa assegurant que “segueix en el camí que fa el Gremi per posar en valor i difondre la bona gastronomia de la comarca, realment una Fira és necessària i la trobàvem a faltar com a element de promoció de com es cuina de bé a casa nostra”. La Fira Gastronòmica es complementa al llarg de l’any amb l’altra iniciativa que, de la mà d’Estrella Damm, el Gremi ja treballa en repetir la tardor vinent, l’exitosa ruta de ‘Mataró va de tapes’.