Funeral d’estat per les 150 víctimes de la tragèdia de Germanwings

La Sagrada Família s’omple de familiars i autoritats en un acte presidit pel Rei Felip

  • Redacció / Foto: cedida
  • Dimecres, 29 abril 2015 12:43

Ciutat 2014/2015, Sagrada familia

La basílica de la Sagrada Família de Barcelona es va omplir amb més d’un miler de persones el passat dilluns 27 a la tarda en el funeral d’estat per les 150 víctimes de la tragèdia de l’avió de Germanwings als Alps francesos el passat 24 de març. La celebració va ser bàsicament catòlica i es va celebrar en català, castellà, francès i alemany, amb alguns passatges fets en italià, anglès i grec.

El funeral va ser presidit pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que ha estat força criticat per no permetre una cerimònia interreligiosa com es va fer a París i Colònia. No obstant, representants de la confessió evangèlica, jueva i musulmana van acabar intervenint tres minuts cadascun al final de l’acte.

En total, es va comptar amb la presència de familiars i amics de 52 víctimes, i cada família tenia deu invitacions. Cal recordar que entre les 150 víctimes, 53 residien a Catalunya, 47 tenien nacionalitat espanyola i 72 alemanya. Al funeral van assistir mig centenar de familiars des d’Alemanya, molts dels quals des de l’institut que va fer l’intercanvi amb el centre de Llinars.

L’acte va ser presidit pels reis d’Espanya, Felip i Letícia, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat, Artur Mas.