Les guinguetes de la platja tancaran una hora abans entre setmana

Aprovat el pla d’usos de les platges i surten a concurs els punts del Callao i Sant Simó

  • Redacció
  • Dilluns, 09 Març 2015 11:15

Ciutat 2013, guinguetes platja 2

El Ple Municipal de l’Ajuntament va aprovar dijous passat el pla d’usos i serveis de temporada de les platges. La temporada baixa comença el 30 de març, amb l’inici de Setmana Santa, i una de les novetats del pla d’aquest 2015 és que entre setmana les guinguetes tancaran una hora abans. Així de diumenge a dijous els establiments hauran de tancar a les dues de la matinada en pro, segons paraules del regidor de Promoció Econòmica Miquel Rey “del sempre difícil equilibri entre veïns i guinguetes, entre descans i explotació d’un dels nostres grans potencials econòmics i de promoció”. Els caps de setmana i les vigílies de festius el permís per les guinguetes seguirà sent fins a les tres de la matinada.

La temporada de platja 2015 mantindrà les novetats incorporades l’any passat en forma de parc flotant i punt de lloguer d’embarcacions sense motor a la platja del Varador. Rey ho va emmarcar, juntament amb les noves concessions a les altres platges en “l’aposta per millorar la qualitat del nostre litoral com a motor econòmic i de promoció de ciutat”.

Noves concessions al Callao i Sant Simó

El Ple també va aprovar que surtin a concurs cinc guinguetes, una de bar i quatre de menjars i begudes per a les platges del Callao i Sant Simó. Una d’aquestes últimes, però, està pendent de la possible autorització per part de la Generalitat a un establiment privat que tenia drets adquirits prèviament. Com a novetats principals al plec de condicions, les concessions s’allarguen fins als 8 anys, donant així més marge als nous adjudicataris per amortitzar les despeses d’inversió, que en aquesta ocasió inclouen també part de les obres de construcció del nou sistema de clavegueram i punts de llum. Amb aquestes actuacions, l’Ajuntament impulsa una millora de la qualitat d’aquests serveis de temporada. Els adjudicataris hauran d’estar al corrent de pagament del cànon establert.