Mataró, epicentre de les tendències nupcials

Èxit de la primera BRIDAL TRENDS, nova iniciativa d’origen mataroní

  • Albert R. Dot / Fotos: Anna Aluart
  • Dijous, 26 Febrer 2015 11:00

Ciutat 2014/2015 BRIDAL 1

Dissabte 21 de febrer, Mataró es convertia en epicentre de les tendències nupcials amb la primera edició de Bridal Trends, una iniciativa mataronina que volia presentar de forma original les noves propostes pels casaments d’aquest 2015. L’espectacular casa senyorial d’estil noucentista
Ca l’Iborra va ser l’espai escollit per a un esdeveniment que, presidit entre altres per l’alcalde Joan Mora, va convocar més de 250 convidats entre parelles de futurs nuvis i professionals del sector, així com un gran nombre de wedding planners o bloggers especialitzades en moda.


Al ritme d’una soprano, ‘Bridal Trends’ va oferir dues desfilades -nuvis i festa- amb les últimes propostes no només en moda sinó, també, en maquillatge i perruqueria. Amb una decoració realitzada en exclusiva per a l’ocasió per un dels noms més potents del moment, ‘Madera&Chocolate’, els convidats van poder degustar les propostes gastronòmiques del càtering mataroní ArtenBuff. Una ocasió ideal, a més, per a què parelles i proveïdors es coneguessin i posessin en marxa nous projectes conjunts.
Darrere la idea d’aquesta nova proposta en moda nupcial a la ciutat i a la comarca hi ha Consol Alberni. Dissenyadora de moda de formació, Alberni posava en funcionament aquest passat 2014 ‘Núvies’ un nou concepte de botiga de núvies al centre de Mataró. Al seu espai del carrer Argentona, ‘Núvies’ ofereix un assessorament integral a les parelles, des dels vestits i complements fins a la fotografia passant per un servei exclusiu d’organització de boda.

Ciutat 2014/2015 BRIDAL 2

Aquest domini del sector nupcial va portar Alberni a tirar endavant la seva idea d’oferir un esdeveniment diferent per presentar les tendències de la temporada, que fugís de les fires i els formats més habituals. “La idea era que els convidats visquin l’experiència en primera persona, que vegin i tastin”, explica. “No atabalar”, concreta. Veïns de zona i col·laboradors habituals, ‘Núvies’ es va unir a la perruqueria Pèls per fer realitat el projecte. Un altre nom propi de la moda nupcial a Mataró, Oliveras -que enguany celebra els seus 75 anys d’història-, va unir-se de seguida al projecte.

Mataró, punt clau

“Crec plenament que Mataró es pot convertir en un punt clau del negoci nupcial a Catalunya”, reconeix l’emprenedora mataronina de 28 anys. “Tothom va confiar en el projecte i tots estem molt contents del resultat final”. En la mateixa línia s’expressa Toni, de Pèls, molt satisfet amb el resultat d’aquesta primera experiència.
“Buscàvem uns pentinats amb un equilibri especial, originals, a mig camí entre una proposta més natural i els recollits més tradicionals”, detalla. “Vam assolir les nostres metes i els objectius que ens proposàvem”, afegeix, i conclou: “Vam estar a l’altura”. De cara a l’any vinent, i ja sense els nervis de la primera edició, espera gaudir encara més de l’experiència. “La pròxima edició sortirà encara millor”, diu convençut. “Volem superar-nos”.

Tot i que tot just s’ha celebrat la primera edició, Consol Alberni ja pensa en la pròxima edició de la qual, per ara, avança un possible canvi de dates “per oferir les últimes tendències abans que ningú, a l’inici de la temporada”.

Ciutat 2014/2015 BRIDAL 5