Desenes de persones recorden Jordi Canal un any després de la seva mort

Amics, família, companys de la CUP i de Rocafonda van al “turó de pedres d’en Jordi’

  • Redacció
  • Dimarts, 24 Febrer 2015 00:00

Homenatge Jordi canal

El record de Jordi Canal, activista sindical, polític, veïnal i cultural mort fa un any es manté ben viu. Diumenge passat desenes de persones van anar en companyia d’excursió fins al conegut com “turó de pedres d’en Jordi”, una fita aixecada al corriol on va patir un infart terminal. L’acte de record a Canal va comptar amb l’assistència de nombrosos familiars, amics i companys de la CUP o l’Associació de Veïns de Rocafonda. L’excursió va partir del Centre d’Atenció Primària del barri, del qual Canal va ser un dels impulsors del moviment contrari a les retallades de personal i serveis. L’excursió a ritme familiar va durar una hora fins a l’arribada al “turó de pedres”. Es tracta d’una fita amb la qual amics i familiars han mantingut viu durant tot un any viu el record cap a Canal. Molts dels assistents portaven més pedres, recordatoris i flors que van engreixar el turó amb motiu de l’homenatge d’aquest diumenge.

Homenatge Jordi canal

Jordi Canal i Codina va morir el 9 de febrer del 2014 quan anava en bicicleta de muntanya pel corriol on un any després s’hi agermanaven desenes d’amics. Un cop al “turó” l’emoció i el record van presidir els parlaments i la música va prendre el protagonisme. El grup Partidaris va cantar diferents cançons amb l’acompanyament de molts dels assistents i l’acte va acabar amb les copes de cava plenes i un brindis de record a l’enyorat mataroní.


Una cançó homenatge
El mateix diumenge, precisament, el grup maresmenc Ebri Knight presentava el seu nou disc titulat ‘Foc’. Un dels 13 temes que integren el nou repertori està dedicat, precisament, a Jordi Canal i Codina. És la cançó ‘Per tu’ que el grup va fer pública dies enrere i en la que es recorda la combativitat de Canal amb versos com “Per tu, serem la teva herència, per tu, als ulls la rebel·lió”.