Els disfressats demanen disculpes i neguen haver-se burlat de ningú en concret

Asseguren que la disfressa “representava els dubtes encara existents” sobre el cas 4F

  • Redacció
  • Dimecres, 18 Febrer 2015 14:31

Els Portafardells, en acció

Els joves mataronins que van disfressar-se del cas 4F a la Portabardellada han sortit al pas de la polèmica generada, amb amenaces de querelles incloses, amb un comunicat fet públic pel Col·lectiu Ronda en el que neguen haver-se burlat de ningú amb la disfressa. Els joves mataronins demanen “les més sinceres disculpes a aquelles persones que fent-ne una interpretació diferent s’hagin sentit ofeses, dolgudes o atacades” però expliquen que la disfressa “era crítica i representava els dubtes encara existents a la societat arran d’uns fets ocorreguts fa nou anys i recentment mediatitzats, motiu pel qual lluïen clarament un interrogant”.

En el mateix comunicat contextualitzen la disfressa en el marc de la Portabardellada “un acte satíric per antonomàsia del Carnaval Mataroní que se celebra anualment on es fan lectura d’uns versots crítics de fets transcorreguts el darrer any” i expliquen que “el sentit de la disfressa dins d’un acte molt concret permetia aquesta crítica fruit de la seva llibertat d’expressió i sense ànim de burlar-se de ningú en concret sinó de la situació”. D’aquesta manera responen les acusacions de fer burla del guàrdia urbà ferit en el decurs de l’actuació coneguda com a 4F que ha dut a primera plana mediàtica la recent emissió per Televisió de Catalunya del documental ‘Ciutat Morta’.

Lamenten la polèmica
En el mateix comunicat, els advocats dels joves lamenten “tots els comentaris que s’estan fent atacant l’honor dels nostres representats i vulnerant la seva intimitat i la de persones properes a ells”. Lamenten, també, la utilització dels fets que se n’ha fet.