Entitats, sindicats i partits s’uneixen contra la “Llei Mordassa”

Un manifest ha estat el primer pas de la xarxa ‘Ja n’hi ha prou’ a Mataró

  • Redacció
  • Dimarts, 23 Desembre 2014 16:51

llei mordassa

Es crea a Mataró la xarxa “Ja n’hi ha prou”, formada per partits polítics com PSC, CUP, ERC o ICV, sindicats com CGT o UGT, així com associacions de veïns i diverses organitzacions socials de la ciutat, entre les quals la PAH o l’Assemblea Groga, per protestar contra la nova Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a “Llei Mordassa”.

El primer pas de la Xarxa ha estat l’elaboració d’un manifest en que, davant l’aprovació en solitari per part del Partit Popular d’aquesta nova llei al Congrés dels Diputats, es considera que “representa un atac frontal a les llibertats democràtiques i significa el retorn a l’antic ‘Tribunal de Orden Público’ franquista”. “El PP, mogut per la seva por a les mobilitzacions socials, vol impedir que els ciutadans i ciutadanes puguem dir allò que pensem, atempta contra els drets dels ciutadans d’estar informats de primera mà, és a dir des d’altres ciutadans assistents als fets”, llegeix el manifest, entre altres punts.
Els signants mostren el més profund desacord i demanen al govern del PP la seva retirada immediata. De la mateixa manera, insten el Parlament de Catalunya a declarar-se “insubmís”.