Revisió oftalmològica a 300 nens amb pocs recursos

El projecte en que Optica Salas col·labora amb la Clínica Oftalmològica TACIR i busca millorar el rendiment escolar

  • Redacció
  • Dilluns, 22 Desembre 2014 11:47

Optica Salas

Actualment, un de cada tres casos de fracàs escolar està relacionat directament amb la mala visió, segons dades del Colegio Nacional de Ópticos-Optometristas. I és que l'agudesa visual és un dels factors que més influeix en el bon rendiment escolar, ja que el 80% de la informació es rep mitjançant els ulls.

Per aquest motiu, un total de 300 nens en risc d'exclusió social d'entre 3 i 12 anys passaran una revisió oftalmològica per mirar de detectar alguna irregularitat i afavorir la seva plena inserció escolar. Conscient d'aquest problema i de les condicions desfavorables que, avui dia, pateixen moltes famílies, Optica Salas -que a Mataró té local al número 55 de la Riera- ha volgut col⋅laborar en la iniciativa promoguda per la Clínica Oftalmològica TACIR de Barcelona, que enguany ha posat en marxa el seu Programa de Responsabilitat Empresarial per contribuir a evitar que el problema d'alguns d'aquests nens passi desapercebut. Així, l'òptica proporcionarà gratuïtament les ulleres en cas necessari.

Els principals problemes

Els problemes d'agudesa visual poden aparèixer com a conseqüència de defectes de refracció com la miopia, hipermetropia i astigmatisme, d'una mala coordinació del moviment entre ambdós ulls o de la visió binocular, la capacitat que té l'ésser humà per integrar dues imatges en una sola. L'estrabisme, la conjuntivitis al·lèrgica i l'ambliopia o ull gandul, també són força freqüents.

Aquestes afeccions i, especialment la de 'l'ull gandul', resulten difícils de detectar i tot i que hi ha alguns símptomes reveladors com el mal de cap, picades d'ullet constants, envermelliment ocular, torticolis o manca d'atenció, és fonamental que els nens en edat escolar visitin periòdicament l'oftalmòleg i passin una revisió oftalmològica que permeti detectar i corregir qualsevol problema que els impedeixi llegir i escriure o veure la pissarra en les condicions adequades.