L'AMTU canvia per dedicar-se a la mobilitat en tot l'àmbit català

El president de l'entitat, Joan Mora, qualifica de "transcendentals" els nous estatuts

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 15 Desembre 2014 10:27

AMTU Joan Mora

L'assemblea general de l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) aprovava dimarts passat un canvi dels estatuts de l'entitat amb la voluntat de prestar servei en àmbit català i facilitar l'adhesió de tots els municipis de Catalunya. Així, per exemple, una de les principals modificacions consisteix en la revisió de les quotes perquè els municipis que no reben diners del contracte programa també es puguin beneficiar dels serveis i se sentin representats en els temes de mobilitat de l'administració.

El president de l'AMTU i alcalde de Mataró, Joan Mora, destacava que aquest canvi és un "pas endavant" i "un canvi de paradigma", ja que "avui podem aixoplugar el cent per cent dels municipis catalans". "Farem una feina d'expandir-nos parlant amb tots els ajuntaments de Catalunya per oferir-los els serveis en mobilitat", afirmava Mora, avançant que es troben en "converses" amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per "concentrar" l'expertesa en mobilitat "en lloc de multiplicar esforços". Mora també va assenyalar que cal repensar la mobilitat de forma "global" i va destacar alguns dels reptes que hi ha sobre la taula, com el transport a la carta, la T-Mobilitat i el nou paradigma que genera la bicicleta a la ciutat.

Conveni amb la Diputació de Barcelona

L'assemblea general també va aprovar un conveni amb la Diputació de Barcelona que suposarà uns ingressos extres de 75.000 euros anuals durant quatre anys per a la realització d'estudis i projectes de mutu interès. En virtut d'aquest conveni, l'AMTU adjudicarà tots els estudis conjunts amb la Diputació.

Pel que fa als comptes per a l'exercici 2015, el pressupost de l'AMTU pujarà a 611.632,74 euros, el més alt de la seva història, mentre que el del 2014 ha estat de 518.633,39 euros.