El Joc de Mataró: la versió mataronina del ‘Monopoly’ amb els comerços locals

L’emprenedor Enric Cervera presenta la sisena edició d’aquest joc adaptable a cada ciutat

  • Redacció
  • Divendres, 12 Desembre 2014 13:34

El Joc de Mataró

És com jugar al Monopoly però anant pels carrers de Mataró i invertint per comprar comerços coneguts per tots, com el propi Tot Mataró i Maresme. Dijous es va presentar a la Nau Gaudí ‘El Joc de Mataró’ que ha creat l’emprenedor lleidatà Enric Cervera. La capital del Maresme és la sisena ciutat que tindrà el seu joc propi, seguint l’estela de Lleida que va tenir el seu el 2010 i que ja n’ha venut 3.000 unitats del joc. Cervera va assegurar que “amb el Joc de Mataró la gent pot jugar pels carrers i els comerços i entitats que ja coneixen i els autèntics protagonistes són els comerços de la ciutat, que li donen identitat i que tothom podrà identificar”. Per l’impulsor d’aquest joc “una iniciativa com aquesta també ha de servir per reivindicar que els comerços aporten molt més que productes o serveis, són protagonistes de la ciutat i li donen el seu caràcter tant capgròs”. Un total de 44 empreses i entitats estan representades al tauler.

La mecànica i el funcionament d’aquest joc per gaudir en família és una barreja entre el ‘Monopoly’ i el ‘Joc de l’Oca’: consta d’un tauler amb els principals carrers de la ciutat, les botigues mataronines de tota la vida i els indrets i monuments més representatius, i també de targetes, sis fitxes-personatge i un parell de daus.

Es pot invertir en la compra de finques o de comerços i negocis.  També hi surten al tauler Laia L’Arquera, la mateixa Nau Gaudí, el tramvia de la plaça de Granollers, el mercat municipal de la plaça Gran, la Casa Coll i Regàs, la Basílica de Santa Maria i el recinte de l'Escorxador.

Les empreses que apareixen i participen a ‘El Joc de Mataró’ ho fan mitjançant alguna de les següents tres vies: amb un local físic ubicat als carrers del plànol, amb una targeta d’activitat, o amb un opi  al tauler. Segons Enric Cervera, els comerços mataronins gaudeixen d’un gran impacte de marca, són protagonistes del joc i capten l’atenció de les famílies, potencien la imatge d’implicació amb la ciutat, aconsegueixen un impacte promocional intemporal i d’alta qualitat, utilitzen un element promocional innovador i personal i formen part de la vida dels futurs consumidors de la ciutat.

"Els comerços són patrimoni"
El regidor de Promoció Econòmica va escenificar el suport de l’Ajuntament a aquest joc assegurant que “els comerços de Mataró són patrimoni i formen part dels actius de la ciutat com poden ser Les Santes o la Festa al Cel, el que ens fa diferents a Mataró és la il·lusió que posem a les coses i aquest Joc n’és un altre exemple”. El “Joc de Mataró” té un preu de venda al públic recomanat de 25 € i, de moment, està a la venda a la Llibreria El Tramvia, Pinmat, Somnis, Casabella, Batlle Fotògraf, El Món de l’Esquitx, Buc de Llibres, El Osito i Abacus. Inicialment es fa una tirada de 2.000 jocs i el promotor del joc cedeix exemplars gratuïts a 42 centres escolars (escoles i instituts) i a 13 casals d’avis de Mataró perquè petits i grans puguin començar a gaudir-ne.