Gin Tour: una ruta de gintònics a 5 euros per 28 bars de la ciutat

El Gremi repeteix la fórmula del ‘Mataró va de tapes’ amb el combinat de moda de la mà de Scweppes i 5th

  • Redacció
  • Dijous, 04 Desembre 2014 12:54

gintour

Setmanes després de l’èxit espaterrant de la ruta de cerveses i tapes celebrada el mes anterior, Mataró entra aquest desembre en una nova iniciativa del Gremi d’Hostaleria de Mataró i el Maresme, aquest cop consagrada al gintònic. Gin Tour és el nom de la ruta de 28 bars de la ciutat que oferiran gintònics especials a 5 euros cadascun, gràcies a la involucració de dues marques com són Schweppes i les ginebres 5th de Destil·leries del Maresme, a Arenys de Munt.

En la presentació del Gin Tour es va absentar l’Ajuntament que en primera instància havia donat suport a la iniciativa. El representant del gremi va assegurar que “amb aquesta ruta no incentivem l’alcoholisme sinó que oferim a la gent l’oportunitat de degustar amb control la cocteleria que no deixa de ser part de la gastronomia”.

gintour

A ningú escapa que el gintònic és, des de fa temps, el gran combinat de moda. A la manera habitual de mesclar ginebra i tònica li han anat apareixent, i s’han anat popularitzant, variants i complements per a tots els gustos. Les jornades ‘Gin Tour Mataró’ oferiran la possibilitat d’assaborir, per un preu unitari de cinc euros cadascun, una sèrie de gintònics creatius i selectes, configurats a partir de les tres varietats de ginebres 5th –una de més seca i tradicional, una de cítrica i una darrera de fruits del bosc– i les diferents schweppes especials i aromatitzades que permeten combinacions molt diferents. Precisament en la diferència entre els diferents gintònics que se serviran en aquest Gin Tour hi ha l’al·licient de fer la ruta i tastar les diferents propostes. És en aquest sentit que la ruta també fomenta la comparació i es farà un sorteig amb diferents premis entre tots aquells que votin el millor gintònic que hagin pogut tastar entre els establiments participants. La ruta s’allarga fins al pròxim 21 de desembre.

Els participants

Participen en el Gin Tour Mataró l’Auto d’Ara, el Caminetto, Casa Pepe, Dehesa Santa Maria, Desig, El Montadito del Centre, El Petit Racó, El Públic, El Restaurant del Centre, Frankfurt La Plaça, Iluro, La morera, La Reforma, La Selva Cafè, La Toneta, Las Vegas, Mil 848, Molly Mallone’s, Mooï Mataró, Mundial, Nou Valencia, Nuus, Pecats 9 21, Pintxao, Pool Las Vegas, Skiros, Sp9rt House i Toni 3. Els flyers de votació permeten ubicar els diferents locals participants, que també s’identificaran amb un roll-up al seu interior o a la porta.