Balanç exitós del primer any de recollida i gestió de residus del CEO del Maresme

12 treballadors amb discapacitat intel·lectual tenen el lloc assegurat i el servei s’ampliarà encara més

  • Redacció
  • Dimarts, 25 Novembre 2014 10:47

Els treballadors de residus del CEO Maresme

Èxit de la recollida de residus del Centre Especial d’Ocupació de la Fundació El Maresme. Gairebé un any després d’anunciar que el CEO apostava pel nou Servei de Recollida Selectiva de Residus, la iniciativa manté una cartera de clients que supera les 720 empreses al municipi de Mataró i que espera continuar creixent a altres poblacions de la comarca com Premià de Mar i Sant Andreu de Llavaneres.

El Servei de Recollida Selectiva de Residus, que va començar amb 4 persones a finals de l’any 2012, avui ja compta amb 10 treballadors dividits en 4 grups de treball. Tres d’aquests grups es dediquen a la recollida selectiva de residus a la mitjana i petita empresa i el quart, té una subcontractació de recollida de voluminosos amb FCC. A més a més, amb la campanya comercial de captació d’empreses a Premià de Mar, s’espera poder crear un nou grup de recollida de residus en aquesta població, fet que permetrà incloure 2 treballadors més l’any 2015. 

Alhora, la subvenció econòmica que l’Obra Social La Caixa ha concedit al servei ha permès que els treballadors i treballadores amb Discapacitat Intel·lectual rebin, durant tot l’any, una formació intensa de teoria i pràctica per adquirir les competències necessàries en el Transport i la Gestió de Residus no perillosos per poder desenvolupar una feina de qualitat.

Beneficis per a les empreses

Actualment, el CEO del Maresme ofereix aquest servei fent recollida de residus com: rebuig, paper i cartró, orgànica vegetal, oli de cuina usat i envasos, de manera que, qualsevol comerç o empresa que contracta aquest servei, deixa de pagar la quota anual de brossa comercial del municipi. Fins a l'octubre de l’any 2014, s’han recollit 322 tones de residus, un 39% més que durant l’any 2013.

El servei manté la col·laboració que es va iniciar l’any 2012 amb gairebé 40 escoles del Maresme i 50 entitats públiques, que fan la recol·lecta de taps i oli vegetal i esperen que els centres educatius vagin en augment, ja que és un espai ideal perquè les famílies puguin deixar els taps solidaris i l’oli de cuina usat. A més a més, una aposta pel 2015 és augmentar la recollida d’olis a molts municipis de la comarca, de manera que tota la ciutadania disposi de contenidors i espais on podem dipositar l’Oli de cuina usat.

Actualment, aquest servei ja es porta a terme als municipis d’Argentona, Dosrius, Òrrius i Sant Andreu de Llavaneres i a Arenys de Mar s’activarà a principis de 2015.