Tercera edició de Mataró x Càritas aquest dissabte a la Plaça de Santa Anna

L’entitat vol superar els 10.000 quilos d’aliments recollits de l’edició de l’any passat

  • Redacció / Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 03 Octubre 2014 12:48

Ciutat 2014/2015 Caritas Jornada solidaria

Després que la pluja deslluís l’edició de l’any passat, aquest dissabte torna Mataró x Càritas. La marató d’actes solidaris que a la Plaça de Santa Anna servirà, de 12 del migdia a nou de la nit, per difondre la tasca de Càritas Interparroquial i, sobretot, per recollir aliments. L’objectiu és el de superar els 10.000 quilos recollits en la primera edició, que representen una part important de les necessitats de l’entitat. “Nosaltres veiem una situació cada cop més greu, de més necessitat, l’any passat vam distribuir 240 tones d’aliments, cuidant a unes 5.000 persones”, explicava Antoni Vilà, director de l’entitat, en la roda de premsa de presentació.

Les activitats començaran a les 12h i s’allargaran fins a les 21h, Batucada Sama Babel, The Broken Fingers Band’s, Zirena (cantautora danesa); i 2Soul; i a la tarda, Havaneres amb Vol de Gavines, Gegantada, Combo de l’Escola de Música Cabezudo, Sala Cabanyes farà un recital de poemes i música del poeta Esteve Albert i amb l’acompanyament a la guitarra de Genís Mayola i per acabar Georgina Blanch. També hi haurà una Gegantada.

A més, a les 14 h, hi haurà una arrossada popular solidària al preu de 5 € el tiquet (que aniran íntegres a Càritas) amb beguda i pa inclòs, organitzada per la Germandat de Jesús Captiu i Mare de Déu dels Dolors i la Comissió de Setmana Santa.

Aliments i diners
Pel que fa als aliments, es demana prioritzar productes com galetes, llet, oli, sucre, pasta, tomàquet en conserva, conserves de peix i conserves vegetals, tot i que el més necessari és recaptar diners en efectiu per poder fer front a les necessitats de pagaments de serveis (llum, aigua, gas, lloguer..) que tenen moltes famílies ateses per l’entitat.