La pluja aigualeix la Festa al Cel

Mataró aglutina unes 50.000 persones en la primera edició del festival aeri a la ciutat, però ha de suspendre l’actuació de prop de la meitat dels participants

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Diumenge, 28 Setembre 2014 19:18

La pluja impedeix que la Festa al Cel llueixi a Mataró. El cel ha fet la guitza durant tot el matí a les platges de la ciutat, on milers de persones, unes 50.000, s’havien aglutinat per veure les acrobàcies de les prop de 20 formacions que hi participaven. Prop de la meitat de les actuacions previstes s’han hagut de suspendre.

Festa al cel

Les previsions de pluja que hi havia per a aquest migdia s’han avançat i han aigualit la Festa al Cel. Passaven pocs minuts de les 11 del matí quan ha començat a ploure cada vegada amb més força, fins que l’organització ha decidit suspendre temporalment l’exhibició per motius de seguretat. A poc a poc, han anat caient de la graella alguns dels participants, principalment paracaigudistes, als quals les condicions meteorològiques, tant de Mataró com dels quatre aeroports des d’on s’enlairaven, els impedien volar.

Festa al cel

L’equip dels Paramotors de l’acròbata Àlex Balcells i els paracaigudistes de l’Skydive d’Empuriabrava han pogut volar sense problemes. Després, però, tal com ha explicat Daniel Ventura al Tot Mataró, “hem hagut de readaptar la graella per culpa de les condicions meteorològiques, però hem intentat que els plats forts del festival poguessin fer la seva actuació”. L’Airbus 320 de Vueling, la Patrulla ASPA o l’helicòpter Tigre han ofert els moments més espectaculars d’una Festa al Cel deslluïda pels grans lapsus de temps entre actuacions. La Patrouille de France, la més esperada, ha hagut de suspendre a l’últim moment la seva aparició.

Festa al cel

Menys gent

Segons dades provisionals facilitades per l’Ajuntament de Mataró, 50.000 persones han assistit a la Festa al Cel, tot i que l’organització n’esperava entre 100.000 i 200.000. Els assistents, però, han resistit a la pluja i han aguantat estoicament en una platja convertida en un mosaic de paraigües.

Festa al cel

Malgrat la pluja, l’alcalde Joan Mora, ha valorat positivament la celebració d’aquest esdeveniment a Mataró. “Hem salvat el festival, encara que l’hem hagut de reduir”, ha lamentat. Tot i així, Mora està convençut que la Festa al Cel suposa “una gran fita per a Mataró i el Maresme perquè és un esdeveniment que et situa al mapa i ens ajudarà a revaloritzar la marca de Mataró”.

Activitats suspeses

No només l’exhibició aèria s’ha vist afectada per la pluja, que també ha esguerrat el village comercial i gastronòmic organitzat conjuntament per la Unió de Botiguers i el Gremi d’Hostaleria. Les cercaviles i representacions infantils, com el show del Club Super 3, han estat suspeses per les previsions de fortes pluges.