L'exèrcit francès escalfa motors per a la Festa al Cel davant les platges de Mataró

Vuit aeronaus de la Patrouille de France han obert les jornades d'entrenament del festival aeri

  • Redacció - ACN - Fotos:Anna Aluart
  • Divendres, 26 Setembre 2014 10:37

Recepció Pilots francesos

Els vuit avions de la Patrouille de France que aquest diumenge participaran a la Festa al Cel, van obrir ahir dijous les dues jornades d'entrenament previstes davant les platges de Mataró. Les aeronaus de l'exercit francès van estar durant una hora provant els seus exercicis aeris davant la sorpresa de vianants i banyistes, que no esperaven fins dissabte al vespre l'arribada de les aeronaus. El soroll i les acrobàcies es van poder veure des de diferents punts de la ciutat.

Durant el cap de setmana desfilaran per les platges de Mataró un total 50 aeronaus, entre civils i militars, en un total de sis hores d'exhibició repartides entre la tarda de dissabte i el matí de diumenge.

Recepció Pilots francesos

Recepció a la Patrouille de France

L’alcalde, Joan Mora, i la segona tinenta d’alcalde, Núria Calpe, van rebre ahir una representació de la Patrouille de France. Mora va donar la benvinguda als membres de la Patrouille de France i va agrair la seva participació en la Festa al Cel que tindrà lloc diumenge. El comandant Jean-Michel Herpin va agrair alhora l’oportunitat de tornar a participar a la Festa al Cel i va afegir que espera que aquesta sigui la millor actuació de l’any de la Patrouille de France, que va participar al festival aeri per última vegada el 2011. A més, va destacar la singularitat de fer l’espectacle sobre el mar.

Avui divendres, a partir de les 14.30 h i fins a les 17 h faran els seus entrenaments 9 participants més de la Festa al Cel: Patrulla Aspa, Baltic Bees, Twister Aerobatics Team, Acrobàcia Àlex Balcells, Bravo 3 Repsol, Carrusel ACBS, Carrusel FPAC, Nicolas Ivanoff i Jacob 52.