Festa al Cel: Reconeixements a Álvaro Bultó i Ultramagic

El conegut paracaigudista i presentador de televisió va morir l’any passat i rebrà un premi a títol pòstum

  • Redacció / Foto: cedida
  • Dijous, 25 Setembre 2014 10:48

Ciutat 2014/2015 Festa al cel-homenatge bulto

La Festa al Cel no només és un festival aeri per al gaudi de milers de persones sinó que la seva importància va més enllà, com esdeveniment de referència del món aeronàutic de Catalunya i el sud d’Europa. És en aquest sentit que en motiu del festival aquest gremi aprofita per rendir homenatge i premiar alguns dels seus membres més destacats.


Álvaro Bultó, a títol pòstum, i l’empresa Ultramagic, fabricant de globus aerostàtics d’Igualada, són els guardonats d’enguany dels premis Cristòfol Juandó i Josep Canudas, que reconeixen les persones i entitats que destaquen per la seva tasca de divulgació aeronàutica. Els premis es lliuraran en el marc de la Festa al Cel, el festival aeri més antic i important d’Espanya, que tindrà lloc a Mataró el diumenge 28 de setembre.
 Álvaro Bultó Sagnier (1962-2013), conegut paracaigudista, presentador de tv i aventurer, va participar en nombroses ocasions a la Festa al Cel com a membre del “Proyecto Alas”, realitzant el vol amb vestit d’ales.

L’Álvaro i els seus companys Santi Corella, Toni López i Armando del Rey van ser els pioners d’aquest tipus de vol. El vídeo de presentació de la Festa al Cel d’enguany fa precisament un record per a aquest polifacètic esportista.

Ciutat 2014/2015 Festa al cel-homenatge bulto 2
 
L’empresa igualadina Ultramagic és el segon fabricant de globus aerostàtics del món, i únic a tot Espanya. Ultramagic fabrica entre 80 i 120 globus anuals, el 80% dels quals es destina a l’exportació. L’alcalde de Mataró, Joan Mora, lliurarà aquests premis el diumenge 28 de setembre just després de l’exhibició aèria, en el petit acte protocolari amb el que es donarà per tancada la part principal de la Festa al Cel.
 
Els premi Cristòfol Juandó reconeix persones, empreses, o institucions que han destacat en el sector aeroespacial, com ara l’empresa Ultramagic; i el premi Josep Canudas homenatja a les persones i entitats que realitzen una important tasca de divulgació de l’aeronàutica. Els premis es van crear l’any 1998 i s’han atorgat sempre en el marc d’aquest festival aeri.

Els guardons són sempre un record de Cristòfol Juandó Rafecas (1848-1917), aviador pioner de Vilanova i el Geltrú, i Josep Canudas i Busquets (Barcelona, 1898 - Suïssa, 1975), també pilot i un dels principals propagadors de l’aviació a Catalunya.