Sancionen 39 propietaris de gossos considerats perillosos

La normativa que regula aquests animals vol garantir la seguretat de les persones

  • Redacció
  • Dimarts, 09 Setembre 2014 18:20

Pitbull

El Servei de Via Pública, durant el 2013 i la primera meitat de 2014, ha iniciat 39 expedients sancionadors relacionats amb la tinença de gossos potencialment perillosos.  Els expedients suposen 90 sancions atès que hi ha expedients que recullen més d’una sanció comesa. Les sancions poden ser referides a requisits legals o per temes de comportament en els espais públics.

Les sancions

Les sancions han estat 26 per no tenir llicència, 20 per no tenir assegurança de responsabilitat civil, 15 per no tenir el gos inscrit en el cens municipal, 9 perquè els gos no porta el microxip i 20 per portar el gos deslligat i sense morrió.

La tinença d’aquest tipus de gossos -Pit Bull, Bullmastiff, Staffordshire, Dòberman, Fila brasiler, Mastí napolità, Rottweiler, Presa canari i Tosa japonès, entre altres- es regula a través de diferents normatives que comporten unes obligacions per als propietaris amb l’objectiu de garantir la seguretat de les persones i la d’altres animals alhora que pretén evitar l’ús indegut que en puguin fer els seus propietaris d’aquests animals.