Convoquen una “V” aquest dissabte a Mataró per preparar la Via Catalana

Es reproduirà la convocatòria de la Diada entre la Riera i la Muralla de Sant Llorenç

  • Redacció / Foto: I. Ruiz
  • Divendres, 29 Agost 2014 12:42

Ciutat 2014/2015, via catalana

La Territorial de Mataró de l’Assemblea Nacional Catalana organitza i convoca un acte al carrer de preparació i assaig del que tindrà lloc a Barcelona l’onze de setembre de 2014. L’acte consistirà en la formació d’una V humana al llarg dels carrers de la Riera i Muralla de Sant Llorenç de Mataró fins a arribar a fer el vèrtex a la Plaça de Santa Anna.

La convocatòria és per a aquest dissabte a les 18:30h i s’emmarca dins la campanya que vol escalfar l’ambient de cara a la Diada Nacional, i que reprodueix en petit, la V gegant que aquell dia s’ha de fer a Barcelona omplint la Diagonal i la Gran Via amb el vèrtex d’unió a la Plaça de les Glòries Catalanes.

Aquesta mobilització ciutadana s’emmarca dins de la campanya “Ara és l’hora” que impulsen conjuntament l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. L’objectiu és aconseguir que una majoria molt àmplia faci guanyar el sí a la consulta del 9 de novembre de 2014.

La darrera convocatòria de l’ANC a Mataró va tenir lloc fa dos mesos amb unes 2.000 persones participant en la creació amb paraigües d’una bandera estelada gegant. L’any passat la participació de mataronins a la Via Catalana va ser massiva i s’espera que aquest any, també sigui així, tot i haver-se de desplaçar a Barcelona.

Una opció per participar el dia 11 de setembre a la Via és fer-ho amb els Capgrossos, que hi faran castells.

El repte de mantenir-se sense acampada
L’organització de la V fa una crida a dur a terme una gran mobilització durant la Diada Nacional per fer “inevitable” la consulta del 9 de novembre, segons es llegeix a la nota de premsa que han distribuït les entitats. Amb l’eslògan ‘Omplim els carrers per omplir les urnes’, Ara és l’hora, reclama una nova mobilització massiva “per demostrar” que la consulta “es durà a terme”. Les presidentes de l’ANC i Òmnium, Carme Forcadell i Muriel Casals, reiteren la necessitat que la Via Catalana sigui “la mobilització més massiva de la història del país” i subratllen la necessitat que la gent s’inscrigui per possibilitar el mosaic senyera. “Hem de fer un mosaic de 200.000 metres quadrats per demostrar que som capaços d’assolir el que ens proposem”.