25è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística

El CNL lliura els premis del 2n concurs de micro relats a Twitter

  • Redacció
  • Dimecres, 02 Juliol 2014 16:11

Centre normalització linguística

El Consorci per a la Normalització Lingüística celebrava el passat dia 26 el seu 25è aniversari en un acte organitzat pel Centre de Normalització Lingüística del Maresme a la seva seu de la Plaça dels Bous. L’acte va incloure la lectura, a càr­rec dels seus autors, alumnes dels cursos de suficiència d’Arenys de Mar i Calella, de dos relats guanyadors del concurs de Contes del Món del CPNL. A continuació va tenir lloc el lliurament de premis del 2n concurs de micro relats a Twitter del CNL Maresme. Els guanyadors, que van haver d’escriure un relat de 140 caràcters com a màxim, van ser Maria Teresa Saborit Molist (1r premi), Oriol Font Bassa (2n premi) i Maribel Camps Molina (3r premi).

La celebració mataronina va aplegar prop d’un centenar de persones que, com a cloenda, van escriure en un mur del pati la paraula que més els agrada o que els resulta més original i divertida.
 
La directora del CNL del Maresme, Núria Pera, va conduir l’acte, i el regidor de Política Lingüística i president del Consell del CNL del Maresme, Joaquim Fernàndez, en va fer l’obertura tot destacant la feina feta des del Centre al llarg de l’any passat. A més de la representant de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat, Elena Blaya, l’acte el va cloure l’alcalde, Joan Mora, destacant que el català ha de seguir sent “punt de trobada i acollida” i va animar al CNL del Maresme a seguir desenvolupant una feina “que continua sent necessària perquè mai es perdi aquesta llengua”

L’any del CNL en xifres
El CNL del Maresme ha organitzat 107 cursos dels diferents nivells el 2013 amb 2.174 inscrits, i 15 cursos extraordinaris dels plans d’acolliment amb 756 inscrits més. També ha dut a terme 158 activitats de coneixement de l’entorn, com visites a museus o sortides culturals. A més, ha fet 114 activitats de foment de la lectura conjuntament amb les biblioteques de la comarca. El CNL ha seguit també amb el programa Voluntariat per la llengua, que ha tingut 373 parelles lingüístiques amb l’objectiu general de facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada