Mataró crea el Consell d’Infants

Un canal perquè els infants i adolescents participin i s’impliquin en la ciutat

Ple de Maig

El Ple ha aprovat inicialment el reglament del futur Consell d’Infants. El reglament consta de 16 articles en els quals s’expliquen les funcions del Consell, la seva composició i organització i el seu funcionament. El futur consell està pensat com un òrgan de participació de caràcter consultiu on els infants poden exercir el seu dret a participar, a expressar les seves idees, reflexions i opinions, així com proposar accions concretes per transformar i millorar la ciutat.

L’òrgan, vinculat als àmbits d’Ensenyament, Benestar Social i Participació, podrà emetre informes i formular propostes i suggeriments en l’àmbit de treball del Consell. A cada curs escolar es desenvoluparà un projecte anual escollit en la sessió de constitució. A més, el Govern informarà i consultarà el Consell d’Infants els temes que tinguin relació amb la infància o aquells que cregui adients.
 
Pel que fa a la seva composició, el reglament estableix que estarà format per nens i nenes escollits per l’alumnat dels centres educatius d’infantil i primària que participin en el projecte de participació infantil de l’Ajuntament. El document s’emmarca en el Pla integral per a la infància i les famílies de l’Ajuntament.