Mataró acollirà la ‘Festa al cel’ i els seus milers d’espectadors

Serà el 28 de setembre i costarà 250.000 euros que han de sortir d’espònsors i una subvenció provincial

  • Redacció
  • Dimecres, 21 Maig 2014 10:03

Festa del Cel

Mataró es posicionarà, aquest setembre, al mapa. Els ajuntaments de Barcelona i Mataró han arribat a un acord perquè el festival aeri més antic i important de l’Estat espanyol, la Festa al Cel, tingui continuïtat el diumenge 28 de setembre d’aquest any al litoral de la capital del Maresme. Les exhibicions de vol acrobàtic tindran lloc entre les 10 i les 14 h  i es podran veure des de totes les platges mataronines.

El festival, que era un dels actes finals de les Festes de la Mercè de Barcelona, es va cancel·lar l’any passat poc abans de l’esdeveniment per les dificultats de compatibilitzar-lo amb el trànsit aeri de l’aeroport de Barcelona.

A la platja del Varador

La Festa al Cel es traslladarà des de les platges de la Mar Bella i de la Nova Mar Bella de Barcelona a la platja més gran de la capital del Maresme, la del Varador, situada a uns 30 km al nord del litoral barceloní, en un indret molt similar a l’escenari dels darrers anys i ben comunicat amb transport públic.

Els alcaldes dels dos municipis, Xavier Trias i Joan Mora, ofereixen avui dimecres una roda de premsa al Saló de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona per explicar que el trasllat de la Festa al Cel s’emmarca en el conveni de col·laboració en matèria de promoció econòmica que van signar al juny de 2012.

Objectiu: promoció de ciutat

L’Ajuntament de Mataró està interessat a acollir aquest festival amb l’objectiu de promocionar la ciutat i que la visita d’aficionats i espectadors repercuteixi econòmicament en el sector de la restauració, el comerç i els allotjaments locals. Per aquest motiu, el festival s’emmarcarà en una programació d’activitats que abastarà tot el darrer cap de setmana de setembre, que és un dels caps de setmana en el que els dos darrers anys s’ha celebrat una de les dues edicions anuals del MOW.

Festa del Cel

Coordinació i permisos

La Festa al cel és un festival aeri que requereix una gran coordinació entre molts estaments i institucions, un gran coneixement tècnic, i un respecte absolut per la seguretat de l’esdeveniment. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Mataró no només treballa en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i amb l’Aero Club Barcelona Sabadell, que coordina els equips d’avions participants en l’espectacle, sinó que fa setmanes que va iniciar els contactes amb les diferents institucions que vetllen per la celebració de l’esdeveniment en òptimes condicions. En aquest sentit, hi estan implicats la ‘Agencia Estatal de Seguridad Aérea’ (AESA), AENA (Navegación i Aeropuertos), ADIF, RENFE, etc.

Si no hi ha inconvenients pel que fa a la seguretat i trànsit aeri, l’Ajuntament farà ben aviat un concurs públic per adjudicar a una empresa especialitzada la producció tècnica de l’esdeveniment, que té un pressupost inicial de 250.000 euros. L’Ajuntament preveu cobrir el gruix de la despesa a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona i amb els ingressos que generaran els partners i espònsors de l’esdeveniment