‘Bosc vertical’ gestionarà el nou parc d’aventures del Parc Forestal

Tindrà circuits diferents segons edat, activitats variades i s’obrirà el bar-restaurant

  • Redacció
  • Dimarts, 13 Maig 2014 10:10

Parc Forestal

El Ple Municipal va aprovar dijous l’adjudicació a l’empresa Bosc Vertical, SL del parc d’aventura als arbres de la zona boscosa del parc Forestal. L’empresa també explotarà el bar-restaurant del parc i preveu oferir altres activitats lúdiques complementàries. La concessió afecta a un màxim de 32.898 m² de terreny, que corresponen a dues finques municipals situades a l’àrea d’equipaments esportius i a l’àrea d’equipaments i serveis del parc. En aquests terrenys s’hi troben actualment l’esplanada del parc amb una zona de jocs infantils, tres zones d’aparcament, 25 taules de pícnic de pedra i l’edifici que dóna servei de bar i lavabos, i on també hi ha un habitatge.

L’Alcalde Joan Mora va assegurar que “durant dècades el Parc Forestal ha estat un espai infrautilitzat al qual ara donem sortida, tardarà tres o quatre mesos però per fi aprofitarem el pulmó verd de la ciutat”.
 
Bosc Vertical preveu un parc d’aventures amb 4 circuits de diferents dificultats, adreçats a diferents edats i públics. El més senzill està dissenyat per a nens a partir de 2 anys. El parc tindrà diferents instal·lacions suspeses als arbres, com tirolines, ports de mico, lianes, xarxes, trapezis, etc. Comptarà amb un sistema de seguretat intel·ligent individual que permetrà els usuaris superar les diferents activitats del circuit sense haver de deslligar els mosquetons per canviar d’instal·lació, minimitzant el risc. Les activitats estaran supervisades per monitors.

A banda del parc d’aventura als arbres, l’adjudicatària preveu oferir altres activitats lúdiques, com lloguer de bicicletes, tallers de treballs manuals per a nens, circuit d’orientació, activitats per a empreses i grups escolars o rutes amb ruc. També prestarà el servei de bar-restaurant en el mateix horari en què estarà obert el parc d’aventura: cada dia els mesos d’estiu, i la resta de l’any obrirà els caps de setmana, festius i sota demanda per a grups concertats.