Mataró recupera dissabte el Pati del Cafè Nou

La ciutat recuperarà, a partir de demà a les sis, aquest espai situat al centre de la ciutat

  • Redacció / Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 25 abril 2014 00:00

Ciutat 2013, Pati cafè nou

Mataró recupera dissabte el Pati del cafè Nou. En un acte a partir de les sis de la tarda, la ciutat recupera aquest espai al bell mig del centre, a tocar de La Riera, culminant així un procés d’anys que va tenir com a fita històrica l’entesa signada el 2012 en forma de conveni entre Patronat de la Sagrada Família, Ajuntament, Unió de Cooperadors i el Centre Catòlic.

Després de mesos d’obres, Mataró guanya aquest nou espai amb aforament previst sobre les 3.500 persones. El projecte de reurbanització ha afectat una superfície total de 2.350 metres quadrats i les obres han permès obrir un passatge pavimentat a un sol nivell a entorn de l’edifici de la Presó per donar accés a l’espai i comunicar la Riera i la Muralla de la Presó. La nova i més completa visualització de La Presó és l’altre gran triomf de la reurbanització.

En el decurs de l’acte es presentarà el nom del ninot de ‘Mataró, ciutat de valors’

Les obres fetes al pati també han permès que el desnivell amb la terrassa del Cafè Nou quedi salvat amb un mur de contenció circular paral·lel a la Presó. L’espai central del Pati queda configurat com una zona tova de sauló. S’ha millorat l’accés des de la Muralla de la Presó i també s’ha ampliat la vorera d’aquest carrer. Tant l’accés al Pati del Cafè Nou com al nou passatge quedaran tancats a la nit i acolliran actes de ciutat com el Llibre Gegant de Contes o concerts durant Les Santes i altres festes.

Clown, valors i sardanes

La inauguració del nou espai comptarà amb l’espectacle de clown a càrrec de Marcel Gros, la presentació del nom del ninot protagonista de la campanya ‘Mataró, Ciutat de Valors’ després de la votació popular d’aquest i una ballada de sardanes amb la Cobla Iluro.