L’Ajuntament potencia l’atenció ciutadana i i els serveis a través de WhatsApp

El ciutadà pot enviar preguntes al consistori o accedir a serveis addicionals a través de paraules clau

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 14 abril 2014 10:21

Joan Mora presentant el WhatsApp de l'Ajuntament

Els ciutadans de Mataró es poden comunicar amb el seu Ajuntament a través de l'aplicació de missatgeria WhatsApp. El servei està pensat perquè els usuaris facin les seves consultes a l'administració i obtinguin una resposta automàtica. A més, el consistori ha desenvolupat una aplicació complementària que permet als veïns accedir a informació sobre la ciutat, continguts multimèdia o serveis addicionals a través de l'enviament per WhatsApp de paraules clau. Segons explica l'alcalde, Joan Mora, s'han "automatitzat" algunes respostes, a partir de les consultes més habituals que rep el servei d'atenció ciutadana de Mataró. La resta de consultes les responen manualment els mateixos treballadors del 010.

A partir d'un gest tan senzill com habitual, com enviar un missatge de mòbil per WhatsApp, els veïns de Mataró -i tot visitant que ho vulgui- pot comunicar-se amb l'Ajuntament de la ciutat, preguntar sobre qualsevol aspecte relacionat amb l'administració, obtenir informació de servei al moment o accedir a les diverses aplicacions i continguts multimèdia. Des de l'estiu del 2013 l'Ajuntament té a disposició dels usuaris de telèfons intel·ligents la possibilitat de comunicar-se amb el consistori a través d'aquesta eina de missatgeria instantània. Ara, a més, gràcies al desenvolupament d'una aplicació complementària dissenyada pel Netlab del TecnoCampus, les possibilitats d'interacció són infinites.


Aplicacions i paraules clau

Els ciutadans poden enviar les seves preguntes, "les que sigui", destaca l'alcalde. I els treballadors d'atenció ciutadana que fins ara responien a través del correu electrònic o el servei telefònic del 010, envien també la resposta per WhatsApp. A més, també es pot accedir a directoris, mapes, programacions, horaris o qualsevol altra informació enviant una paraula clau. Si un ciutadà envia la paraula 'farmàcies' al mòbil associat al WhatsApp de l'Ajuntament (687200100), un sistema automatitzat li envia el llistat de farmàcies amb els horaris, la geolocalització i les farmàcies de guàrdia. El mateix amb 'biblioteques', 'hotels', 'platges' o 'deixalleria'.

"Volem apropar al ciutadà la informació d'atenció a través d'una eina tan utilitzada com WhatsApp", comenta l'alcalde. "L'usuari ens pot enviar un missatge i preguntar informació de l'Ajuntament, fer preguntes directes o a través de paraules clau", detalla. Una de les noves aplicacions que s'estrena amb motiu de les eleccions europees. Els veïns de Mataró poden consultar el seu col·legi electoral i la mesa de votació enviant la paraula clau 'votar' i el seu número de DNI. El consistori ha explicat que s'aniran desenvolupant opcions del servei de missatgeria a mesura que es produeixin esdeveniments a la ciutat.