El comitè d’empresa de Casas dóna suport a les queixes dels usuaris

Els treballadors reclamen que s’actualitzi la normativa i s’adeqüin les parades

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 26 Març 2014 11:31

Bus casas

El comitè d’empresa de Casas s’ha sumat a les reivindicacions dels usuaris. No només ha donat suport a les seves queixes per viatjar drets, sinó que també ha aprofitat l’ocasió per reclamar que s’actualitzi la normativa relativa a aquest tema i s’adaptin les parades a les dimensions dels vehicles i a les necessitats de les persones.

En un comunicat enviat a El Tot Mataró i Maresme arran de la portada i l’És Notícia dedicats a la problemàtica, els treballadors manifesten la seva “comprensió i suport per les incomoditats” que pateixen els passatgers en algunes línies perquè han de viatjar drets. El comitè, tanmateix, amplia la queixa i denuncia que “no s’entén que la normativa respecte de la quantitat de gent que pot viatjar dreta variï tant d’una comunitat autònoma a una altra”. A Andalusia, per exemple, el percentatge de passatge que pot viatjar dempeus en vehicles autoritzats no pot superar el 40 per cent de l’establert.

Més queixes

D’altra banda, el comitè també posa els ulls en la seva condició com a treballadors. Consideren que “els temps establerts per realitzar els recorreguts està obsolet” perquè es van aprovar fa més de 15 anys. I és per això que afirmen que “és impossible complir amb els horaris perquè ha augmentat notablement el nombre de passatgers, de parades i el volum de circulació”. Segons asseguren, “tot plegat suposa un augment de la pressió sobre els conductors”, un fet que els perjudica. El comitè, però, ja treballa amb l’empresa per reorganitzar els torns. 

El comitè d’empresa també s’ha dirigit al mateix Ajuntament, a qui reclama que “adeqüi les parades a les característiques dels autobusos”, ja que ha augmentat el nombre de vehicles articulats, així com per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Un malestar continu entre els usuaris
El servei que l’empresa concessionària Casas ofereix a les línies directes a Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, és objecte de crítiques periòdiques cada setmana a través de xarxes socials. El malestar entre els usuaris regulars de les línies es fa patent en una problemàtica que els mateixos responsables de mobilitat asseguren que és de molt mal resoldre.