Els millors ciclistes del món, a Mataró

La ciutat acull avui i demà dues etapes d’una Volta amb un pilot d’autèntic luxe

  • Cugat Comas / Fotos: cedides
  • Dilluns, 24 Març 2014 00:00

La Volta 2014. 1a Etapa

El millor ciclista del món el 2013, el català Purito Rodríguez i dos campions del Tour de França com són Chris Froome i Alberto Contador. L’escalador més prometedor del pilot internacional, Nairo Quintana, o un dels grans favorits pel proper Giro Richie Porte. Aquests sis noms són només alguns dels que integren, a partir d'avui dilluns, el pilot d’autèntic luxe que aquest any participa en la Volta Ciclista a Catalunya.


Calella acollirà la sortida avui dilluns però l’autèntica novetat en clau comarcal és, aquest 2014, la implicació de Mataró amb la prova ciclista. La ciutat acollirà dues etapes, dilluns i dimarts. Avui pels volts de la una els ciclistes passaran per la ciutat i l’endemà el Parc Nou acollirà tot el muntatge de la sortida d’una etapa. Els milions d’aficionats ciclistes repartits per tot el món restaran pendents de Mataró.

Fa 32 anys que la Volta no passava per Mataró i la ciutat, atenta a l’oportunitat que la sortida de la prova està consolidada a Calella, no va desaprofitar l’avinentesa per fer passar els ciclistes per la ciutat i acollir una sortida d’etapa, de la segona de les set que consta la volta. “Volem fer una crida a la ciutat i a les escoles perquè surtin al carrer i vegin la dimensió d’una festa esportiva com serà el pas de la Volta, amb els millors ciclistes del moment propiciant una oportunitat única en imatge i promoció de la ciutat”, va dir l’Alcalde Joan Mora en la presentació de la prova. Al seu costat, el president de la Volta Rubén Peris agraïa “la gran disposició, senzillesa i rapidesa de Mataró en apostar per la Volta, que nosaltres entenem com un esdeveniment de país que ara una ciutat important com Mataró es fa seu per cinquena vegada a la història”.

Esprint clau dilluns

Les dues etapes que passaran per Mataró permetran veure dos espectacles ben diferents. Avui el pilot arribarà llançat per la Nacional i pujarà per la ronda Barceló per disputar al Camí de la Geganta un esprint bonificable que, sent la primera etapa, dirimirà qui pot ser el líder de la prova. Demà dimarts, a l’Espai Firal, es podrà veure el control de signatures i tota la preparació de la sortida de l’etapa.

Serà llavors quan es podrà veure la dimensió de la prova, que portarà a la ciutat 176 corredors dels 22 equips millors del món, als quals cal afegir una caravana de 130 vehicles a més de tot el personal de l’organització, seguretat, premsa i equips participants. Quatre equips amb més de 200 persones s’allotjaran als hotels Atenea Port Mataró i NH Ciutat de Mataró. Des del matí del 24 es podran veure als entorns dels hotels els vehicles i materials necessaris per dur a terme el manteniment de les bicicletes dels 4 equips que pernoctaran a Mataró.

El recorregut de les dues etapes
La “Volta” es disputarà del 24 al 30 de març. L’etapa inaugural, el 24 de març, farà el recorregut Calella-Calella, d’on sortirà a les 12.40 h. Es preveu que els ciclistes entrin aproximadament a Mataró a les 13.00 h per la carretera N-II, seguiran per l’avinguda del Maresme i pujaran per les rondes de Barceló, d’Alfons XII i de Joan Prim fins a la plaça de Granollers. Continuaran després pel Camí de la Geganta, on davant els números 39-41 tindrà lloc la meta volant corresponent al Trofeu Miquel Poblet, el primer esprint d’aquesta edició de la “Volta”. Arribaran a la plaça d’Espanya, la ronda d’Alfons X El Savi i la carretera de Mata, fins abandonar la ciutat en direcció a Sant Andreu de Llavaneres.  
Pel que fa a la segona etapa (Mataró-Girona), el 25 de març, la “Volta” farà a Mataró una sortida neutralitzada a les 12.55 h. des del Camí de la Geganta, passant per plaça d’Espanya, passeig de Carles Padrós, avinguda del Velòdrom, carretera de Cirera, plaça de França, Via Europa, plaça de Granollers i avinguda de Puig i Cadafalch. La sortida real de la cursa serà a les 13.05 h, quan els ciclistes abandonin Mataró per la carretera d’Argentona.

Esports, Purito Rodriguez

 

Esports, Alberto Contador

 

Esports, Chris Froome

 

Esports, Richi Porte

 

Esports, Nairo Quitana