16 trens al dia uniran Mataró i Girona sense transbord

La nova línia RG1 enllaça el Maresme amb les rodalies de Girona

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 20 Març 2014 12:59

Estació ferroviaria de Mataró
 

Novetat, i important, en transport públic. Mataró i Girona quedaran unides a partir de dilluns per 8 trens en cada sentit, 16 al dia, sense necessitat de fer transbord a Maçanet. D’aquesta manera es podrà fer el trajecte de dilluns a divendres en 82 minuts. Les rodalies de Girona entraran en servei dilluns vinent amb connexions directes entre Figueres, Blanes i el Maresme. La nova línia, batejada com a RG1, tindrà setze freqüències diàries i suposarà no haver de fer transbord a Maçanet per anar de Mataró a Girona en tren. Suposarà una inversió de 3 milions d’euros anuals que pagarà íntegrament el Govern.

Les noves rodalies de Girona, que s'engegaran el 24 de març, es vertebren al voltant d'una nova línia: la RG1. A la pràctica, el que es fa és allargar la que ja existeix al Maresme i estendre-la fins a Figueres. D'aquesta manera, l'Alt Empordà, el Gironès i la Selva marítima recuperen les connexions directes. A partir de dilluns, la nova RG1 s'engegarà amb setze freqüències que s'afegiran a l'oferta actual. D’aquesta manera s'acabarà amb la murga que fins ara patien molts passatgers quan volien anar des del Maresme i Blanes fins a Figueres i Girona ja que es veien obligats a fer transbord a Maçanet-Massanes i en alguns casos, a esperar-se més d'una hora.

El bitllet senzill de Mataró a Girona costa 7 euros i la T-10 51,45 euros.

La línia RG1 tindrà vuit trens diaris per sentit, que tindran una freqüència de pas cada dues hores entre les sis del matí i dos quarts de nou del vespre. Com que els nous trens de rodalies s'aturaran a totes les estacions, de retruc això suposarà una altra millora. Depenent de l'estació i la franja horària, els passatgers tindran trens cada 30 minuts o cada hora.

Els nous combois de la RG1 circularan entre dilluns i divendres, perquè el servei està pensat sobretot per als desplaçaments d'estudiants i treballadors. De cara a l'estiu, però, la Generalitat no descarta incrementar les freqüències de pas de la línia per atendre les necessitats dels turistes. A més, en un futur, el Govern tampoc descarta estendre la RG1 fins a Portbou.

"La ciutadania ho exigia"

Els nous serveis de rodalies es van presentar dimecres en un acte al vestíbul de l'estació de trens de Girona. El conseller de Territori va recordar que, amb les noves rodalies, es dóna resposta a una demanda històrica del territori. "El Maresme torna a mirar cap a Girona; restablim un servei que la ciutadania ens exigia", va dir. Vila també va subratllar que no s'ha d'oblidar que el nou servei arriba en un context de dificultats pressupostàries, però que s'ha engegat "amb criteri" i gràcies a l'entesa amb el Ministeri de Foment. Per la seva banda, la ministra Ana Pastor va agrair la bona predisposició del conseller i va assegurar que, en poc temps, tant l'Estat com la Generalitat "han avançat més de tot el que s'havia fet una dècada enrere". I com a exemples no només ha posat les noves rodalies, sinó també els serveis d'alta velocitat.