Sorra del Clos Arqueològic per plantar el roure del Tricentenari

L’Alcalde Joan Mora recull la sorra que acompanyarà l’arbre a Montserrat

  • Redacció i Foto de Romuald Gallofré
  • Dimecres, 26 Febrer 2014 12:22

Saquet de sorra torre llauder

Terra del Clos Arqueològic per plantar el roure del Tricentenari. Dilluns passat l’Alcalde Joan Mora va protagonitzar l’aportació simbòlica de la ciutat de Mataró que, com la resta de municipis, consisteix en entregar un grapat de terra del territori que s’usarà per plantar un roure a la muntanya de Montserrat. La plantada del roure vol ser emblema de la força del país i que l’arbre creixi amb la terra de totes les viles i ciutats de Catalunya com a símbol d’unitat i fermesa.

La plantada del roure del Tricentenari es farà el 2 de març a les 12.30 h, dins els terrenys de l’antic convent de Santa Cecília, amb la presència de l’Abat del Monestir de Montserrat, Josep Maria Soler, que beneirà l’acte.

Inici d’actes el dia 4
Mataró iniciarà els actes de commemoració del Tricentenari a la ciutat amb un acte institucional el dimarts 4 de març a les 19.30 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament, en el qual el comissari de la commemoració mataronina, Joan Giménez, presentarà el Programa d’activitats 1714-Mataró-2014. L’acte comptarà amb l’assistència del comissari del Tricentenari, Miquel Calçada.