Mora: "Ens unim per prosperar junts"

L’agermanament amb Fort Lauderdale integra Mataró en una xarxa formada per 17 ciutats del món

  • Redacció
  • Dijous, 20 Febrer 2014 13:18

Fort Lauderdale signatura

L’alcalde, Joan Mora, i l’alcalde de Fort Lauderdale, John P. “Jack” Seiler, van signar ahir a la ciutat nord-americana -a l'estat de Florida- el protocol que formalitza l’agermanament entre els dos municipis. La unió, que pretén fomentar les relacions a nivell econòmic, empresarial, acadèmic i cultural entre ambdues ciutats, suposa que Mataró passi a formar part d'una xarxa de 17 ciutats. La 'Greater Fort Lauderdale Sister Cities International’ és una xarxa a través de la qual 17 ciutats d'arreu del món uneixen esforços de cooperació global en diferents àmbits i desenvolupen programes conjunts.

En el seu parlament, Joan Mora va voler parlar de les similituds entre Fort Lauderdale i Mataró, fet que possibilita una major cooperació i aprenentatge mutu "per aconseguir un millor futur", a més de destacar l’oportunitat única d’establir alhora relacions amb les 17 ciutats també agermanades.

Mataronins a Florida

L’alcalde va destacar també la feina que ja s’està realitzant entre les incubadores d’ambdós municipis per compartir projectes i ajudar als emprenedors, com una empresa de Mataró que ja fa estada al Research Park at Florida Atlantic University, així com el programa d’intercanvi entre estudiants i el projecte de creixement del port esportiu de Mataró. L’alcalde també va animar els presents a visitar Mataró i va cloure el parlament reafirmant que “l’objectiu principal d’aquesta proclamació de ciutats agermanades és unir-se i prosperar junts".

L’acte oficial va finalitzar amb un intercanvi de banderes i de regals institucionals entre els dos municipis i durant la jornada d'avui la delegació mataronina ha visitat diferents emplaçaments i institucions per tal d’establir contactes i possibles intercanvis relacionats amb, entre altres, la indústria nàutica recreativa.