Vincle turístic entre Mataró i Calella

L'acord de col·laboració es va signar el passat dia 27

  • Redacció
  • Divendres, 14 Febrer 2014 11:43

Ciutat 2013, Conveni Calella-Mataro

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, van signar el dia 27 l’acord pel qual les dues ciutats reforcen el treball en comú en l’àmbit del turisme. Mora destaca “la capitalitat turística de Calella”, i va apuntar que l’acord firmat entre el TecnoCampus i l’Ajuntament d’aquesta ciutat és una mostra de com des de les administracions públiques es poden “sumar i maximitzar els esforços”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Calella va apuntar que la ciutat té una trajectòria de 60 anys de turisme de vacances, fet que la converteix en un espai de pràctiques privilegiat per als estudiants del Grau en Turisme i Gestió del Lleure, que s’imparteix al TecnoCampus. Amb 1,8 milions de pernoctacions anuals, assegura Candini, la ciutat afronta nous reptes com el Museu del Turisme, i s’ha mostrat molt satisfeta del conveni amb el TecnoCampus i del fet que Mataró, com a capital del Maresme, aposti perquè el TecnoCampus tingui presència a tota la comarca.

El president del TecnoCampus, Miquel Rey, va afegir que l’acord firmat, entre altres aspectes, permetrà treballar conjuntament amb Calella el II Congrés de Turisme OCITUR, que se celebrarà al juny al TecnoCampus i que se centrarà en el mercat xinès. L’acord també contempla l’impuls d’un observatori que permetrà recollir dades i tendències del turisme, un dels sectors de l’economia catalana i del Maresme de més creixement.