Comiat de ciutat multitudinari per Jordi Canal

El cos és acomiadat amb Els Segadors i un brindis de tots els assistents

  • Redacció
  • Dijous, 13 Febrer 2014 12:58

L'entrada del fèretre de Jordi Canal al Tanatori

El toc de Matinades amb coets inclosos va precedir l’entrada del fèretre de Jordi Canal al Tanatori de Mataró. Ahir dimecres 12 de febrer del 2014 es va registrar, probablement, l’afluència més alta vista mai en una cerimònia de comiat en aquesta instal·lació. Més de 2.000 persones van voler dir el darrer adéu al sindicalista mataroní mort diumenge als 56 anys d’edat. Va ser un comiat festiu en què l’esperit de Canal i totes les mogudes de les que havia pres part van voler ser-hi presents. Una hora de cerimònia en què els familiars i companys de fatigues de Canal el van recordar i reivindicar.

Mitja hora abans d’iniciar-se la festa de comiat ja no hi cabia una agulla a dins de la sala i centenars de persones seguien la cerimònia des de l’esplanada de fora, plena a vessar, gràcies a les pantalles i la megafonia habilitades. Van passar per l’escenari la seva vídua, fills i parelles, germans i familiars, membres de l’AV Rocafonda, de la colla de geganters de la Família Robafaves i de la CUP entre d’altres. També els Botargues i els Portafardells, que van dipositar les màscares que ell havia vestit sobre el fèretre, cobert d’una estelada. Acabat l’acte, la música de flabiols, un pilar de dol dels Capgrossos i Els Segadors van cloure l’acte. Un acte de ciutat per acomiadar un home de ciutat.

Com a colofó i exprés desig de la família, els assistents van brindar per Jordi Canal amb 100 ampolles de cava. Un brindis d’agraïment per tot el que va fer Canal en vida i que el seu propi fill va oferir al crit de “Visca en Jordi!”.