El futur passa per la innovació en tèxtil

Cetemmsa explica que els avenços han permès estendre la indústria a camps com la seguretat o la medicina

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 07 Febrer 2014 00:00

Ciutat 2013, innovació textil

Si es fa cas a les dades concretes d’ocupació, el sector tèxtil al Maresme ha crescut un 3 per cent en els tres darrers anys. “El més evident és que no es tanquen empreses tèxtils ni es fan acomiadaments. Al conjunt del país, la nostra facturació és tanta com la d’altres sectors estratègics com la de l’automòbil”, afirma Paulí Aluart, d’ASEGEMA.

Pel que fa a l’escola de Canet de Mar, en els darrers cinc anys s’han facturat 63.600 euros gràcies a encàrrecs de prop d’un centenar d’empreses del sector que en els darrers cinc anys han vist l’escola de Canet com una porta a la innovació. De la mà del centre tecnològic CETEMMSA s’han desenvolupat també mig centenar de projectes de recerca.

El responsable de projectes d’inno­vació de CETEMMSA, Marc Torrent, detalla que els avenços han servit per “ajudar la indústria més tradicional amb nous materials i noves tècniques per aconseguir nous productes amb noves funcionalitats”. S’han desenvolupat projectes en sectors com el de la seguretat o el mèdic.

Tubs tèxtils per a la protecció de cablejat, teixits tèrmics per a tapisseries de cotxes, materials geotèxtils per a la pavimentació de carrers que repelin el glaç, la incorporació de sensors en els teixits per a la monitorització de les constants vitals de persones malaltes, o guants, botes i samarretes amb protecció elèctrica són alguns dels nous enginys.