Continuen les mobilitzacions multitudinàries fins a finals de mes

El CAP de Rocafonda – Palau no es rendeix tot i les negociacions permanents amb l’ICS i el CatSalut

  • Marta Gómez
  • Dilluns, 27 Gener 2014 12:59

Manifestació CAP's

Divendres al vespre hi tornava a haver-hi assemblea. Desenes de veïns i veïnes es concentraven al CAP de Rocafonda – Palau per valorar i analitzar com va la mobilització i ocupació que s’allarga des del passat dia 15. Les negociacions amb l’Institut Català de la Salut i el CatSalut sembla que avancen però els usuaris del centre no volen tirar marxa enrere o quedar-se amb el primer que els hi concedeixin, diuen que “és una lluita de país”. Una lluita que tot i congregar desenes i desenes de persones en cada una de les assemblees, concentracions o mobilitzacions que fan, ja han recollit un total de 6.328 signatures que, a més, no paren d’incrementar-se.

A l’assemblea del divendres es va voler explicar com tots els grups polítics de l’Ajuntament de Mataró s’han sumat al suport de la lluita d’aquest CAP i com van llegir un manifest de suport el dimecres de la setmana passada en el què es demanava una millora de la sanitat a Mataró. Aquesta lluita també es traslladarà al Parlament de Catalunya en mans de l’alcalde de la ciutat, Joan Mora, i els portaveus dels grups municipals. Per aquesta cita encara no hi ha data. En la mateixa assemblea es va voler detallar la visita amb el Síndic de Greuges que es va produir la mateixa setmana passada. Una visita que va servir per obrir un expedient amb tota la situació i establir alguna conversa més amb la Conselleria de Salut.

Les negociacions

El que més els interessava als veïns i veïnes però, era com anaven exactament les negociacions, un procés que segueixen molt de prop i amb inquietud. Les dues presidentes de les associacions de veïns dels barris de Rocafonda i el Palau, Elena Díaz i Aurora Gironès, respectivament i el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró, Juan Sánchez, van reunir-se també amb la Montserrat Figuerola, representant de l’ICS i la Carme Esteve, representant del CatSalut la setmana passada. D’aquesta reunió en van sortir alguns punts que l’assemblea va aprovar amb matisos que es tornaran a portar a la següent reunió aquest dijous dia 30.

Doctores, mediadores i infermeres

De les dues doctores que demanaven des d’un principi, l’ICS ha cedit en què la Dra Romeu es queda amb contracte interí complert, mentre que la Dra Merino farà la substitució d’un metge fins al mes de març. A partir d’aleshores, farà mitja jornada. Pel que fa a les mediadores, es proposa que facin 20 hores de mediadora magrebina i 8 de centreafricana pels CAPS de l’ICS que ho necessitin. L’assemblea del CAP de Rocafonda – Palau va decidir divendres que siguin, si es pot, les mediadores que ja tenien, la Fàtima El Harrak i la Tiguida Savane i que “es vetlli pel flux de la demanada” ja que “és un barri en que hi ha persones nouvingudes grans que no tenen prou coneixement de la nostra llengua”.

De cara a les infermeres la versió de l’ICS i el CatSalut és que hi ha una reorganització que acabarà el mes de juny i que s’intentarà “no fer contractes brossa”. L’assemblea proposa que hi hagi una infermera a pediatria els divendres, recuperar el lloc de la infermera jubilada i que la recuperació de les infermeres no deteriori els serveis d’altres CAPs. I pel que fa a la zona agrícola que també assumeix el CAP de Rocafonda – Palau l’assemblea ha demanat una acreditació que justifiqui que això és així i, segons expliquen les presidentes d’ambdues associacions de veïns, la resposta ha estat que “aportaran documentació per tractar el tema”.

L’ocupació continuarà al CAP de Rocafonda – Palau com a mínim fins al pròxim divendres dia 31, quan hi haurà la següent assemblea a partir de les 20:30h per valorar i analitzar l’última reunió de negociació amb l’ICS i el CatSalut.