Nova campanya de la FAVM pel diàleg, el respecte i la convivència

Pretén eradicar males praxis de convivència en comunitats de veïns o espais públics

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 21 Gener 2014 11:04

La comissió de la convivència de la FAVM

Si el 2013 va ser l’any d’una campanya contra la falsa rumorologia sobretot envers els nouvinguts, aquest 2014 la comissió de convivència de la FAVM ha presentat un nou programa centrat en tres eixos: el diàleg, el respecte i la convivència. La campanya es basa en l’edició de tríptics, calendaris, lones publicitàries i una exposició que itinerarà per la ciutat en diferents espais i que pretén fer reflexionar a partir de situacions quotidianes sobre una bona manera de conviure. “És una campanya planera, del dia a dia, de les situacions que ens anem trobant en què millorant la convivència dels uns i els altres i com diem a l’eslògan ‘hi tenim molt a guanyar’. És més fàcil és viure bé i respectar-nos entre tots”, assegura Núria Ibran, una de les membres de la comissió de la Federació.

Per Ibran “el respecte es basa en coses senzilles, en vetllar perquè els espais comuns estiguin nets, en l’educació de dir-se bon dia al dematí, en el tracte entre pares sense perjudicis igual que fan els fills”.

És a partir d’aquestes situacions quotidianes i amb la col·laboració de tres artistes de la ciutat que la campanya en basa en sis il·lustracions de sis situacions per fer reflexionar a l’entorn del ‘Dialoguem, respectem, convivim: tenim molt a guanyar’ que centra la campanya. Les situacions que es descriuen van des de la mera educació amb els veïns de l’escala, el compliment de normes de seguretat en les llars i comunitats de veïns, el respecte als espais públics o el veure com els més menuts no tenen perjudicis en funció de l’origen dels seus companys de classe o de joc en un parc. La campanya també inclou un punt de reivindicació al demanar que s’obrin els patis de les escoles fora de l’horari lectiu.

El detonant, l’incendi del Palau

La motivació per aquesta nova campanya, sobretot en l’accent que posa en el respecte per les normes de seguretat i convivència, va néixer segons explica el President de la FAVM Juan Sánchez “arran del terrible accident del Palau quan un incendi va provocar la mort d’una veïna”. Un altre membre de la comissió de convivència, Àngel Prats, assegura que “amb la campanya reflectim el que passa a la ciutat, creiem que amb més comunicació, respecte i diàleg es poden evitar conflictes i problemes a tots els nivells i per això proposem aquesta campanya, per estendre aquesta reflexió que en una societat on som cada dia més intransigents fa falta cada cop més tolerància en tots els sentits: a la canalla, a la gent gran, als diferents, als que vénen de fora”.