Es mantindrà la tancada de Rocafonda fins que es garanteixi la continuïtat de les metgesses

Una representació veïnal portarà la protesta al Parlament de Catalunya el pròxim dijous

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 21 Gener 2014 09:49

CAP Rocafonda

La tancada dels usuaris del Centre d'Assistència Primària de Rocafonda continua en peu. Aquest dilluns s'han reunit amb representants de l'Institut Català de la Salut (ICS) per debatre les demandes dels usuaris, però encara no s'ha arribat a cap acord amb els gestors de la sanitat pública. Fins que això no es produeixi, asseguren, mantindran la protesta. A més, han anunciat que dijous portaran les seves reivindicacions davant el Parlament de Catalunya.

Ja fa prop de dues setmanes que dura la tancada veïnal al CAP per denunciar el trasllat de dues metgesses, la mancança de mediadores culturals i dues infermeres, així com per sol·licitar un augment de la ratio de metges per habitant en considerar que hi ha una important zona agrària en l'àmbit d'influència del CAP. De totes les demandes, els representants veïnals confien que es pugui atendre el manteniment de les dues metgesses, així com la recuperació de les mediadores culturals en un barri d'alt índex d'immigració. Després de les reunions mantingudes amb responsables de l'ICS són menys optimistes pel que fa a les infermeres i a l'augment de la ratio de metges.

“Ignorats per l’administració”

Aurora Gironès, portaveu veïnal de la protesta, explica que en alguns moments s'han sentit "ignorats" per l'administració i, si bé reconeix que algunes de les reivindicacions estan en vies de solució, la tancada i la lluita no cessarà fins que l'ICS informi per escrit dels seus compromisos amb el CAP de Rocafonda.