L’Espai Gatassa es converteix en Centre Cívic

L’equipament s’obre demà a les entitats i veïns de Cerdanyola, Peramàs i a la ciutat

  • Redacció / Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 17 Gener 2014 00:00

Ciutat 2013, espai gatassa

Activitats gastronòmiques, exposicions, cinefòrums, activitats esportives a l’espai de gimnàs, escacs i petanca o activitats de reforç escolar, entre altres, formaran part de la programació del nou Centre Cívic Espai Gatassa, que la ciutat inaugura demà dissabte 18.

El “nou” Espai Gatassa és un espai sociocultural de proximitat que vol potenciar el treball en xarxa de les entitats del territori a la vegada que pretén compensar el dèficit d’espai en els equipaments públics del barri de Cerdanyola. La idea és promoure un espai cívic i de dinamització cultural que contempli usos diversos adreçats a diferents públics i esdevenir un espai obert a tots els públics i a la ciutat.

Entre els objectius concrets, l’equipament vol ser espai de referència per als casals de gent gran, per fomentar activitats conjuntes i com a espai de trobada del Consell municipal de la gent gran i la Taula d’Entitats de Cerdanyola.

Prova pilot

Una de les curiositats del nou espai serà la seva gestió, ja que l’Ajuntament vol posar en marxa una prova pilot explorant noves fórmules. D’aquesta manera, es pretén que l’espai pugui acollir activitats de les entitats però també disposi d’una programació fixa dissenyada pel propi equipament.

Reconvertir la piscina

L’equipament, ubicat a l’avinguda de la Gatassa, té més de 2.000 metres quadrats de superfície i estava tancat des de feia més de dos anys. L’Ajuntament, que el gestiona en cessió de la Fundació Iluro, ha dotat l’aula d’informàtica amb 10 ordinadors. A més, s’estudia reconvertir la piscina -que no compleix els requisits mínims- en espai polivalent i habilitar un espai expositiu.

La inauguració de demà dissabte s’iniciarà amb una cercavila amb la participació de diferents colles geganteres i entitats de la ciutat que sortirà de la plaça d’Isla Cristina i arribarà a l’equipament. A continuació dels parlaments de les autoritats, i fins a les 14h, tindran lloc una xocolatada popular i un seguit d’activitats organitzades per les entitats als diferents espais, com tallers familiars de circ, de caretes, de henna i escriptura àrab, de pintura sobre roba o escacs gegants.