Uns 300 veïns ocupen el CAP del Camí del Mig

Calquen l’acció de Rocafonda i dormiran al CAP fins que l’ICS mogui fitxa

  • Cugat Comas
  • Dijous, 16 Gener 2014 10:54

La primera assemblea del CAP del Camí del Mig

La comunitat veïnal de Cerdanyola va ocupar ahir al vespre el CAP del Camí del Mig seguint el mateix esquema i ‘modus operandi’ d’una setmana abans a Rocafonda-El Palau. La convocatòria veïnal va ser un èxit i l’assemblea inicial del moviment no es va poder celebrar a l’interior del propi edifici conegut popularment com “els especialistes” sinó que es va haver de fer a les escales d’entrada a l'edifici, a peu de carrer. Allà s’hi va reunir una gentada variada entre la que predominava, com a usuaris més freqüents que són del CAP, la gent gran i gent nouvinguda de diferents orígens. També nombrosos representants de moviments socials i veïnals, com membres de l’Assemblea Groga, del 15M o de sindicats i partits. La votació a mà alçada sobre si es volia o no ocupar va ser positiva per aclamació. Ja ahir a la nit hi van dormir els primers voluntaris, al CAP.

A l’assemblea-concentració van intervenir diversos veïns del barri, així com el president de la FAVM i el representant de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública a Mataró, Jesús Nieto, que va animar els mobilitzats assegurant que “ara és el moment de seguir l’exemple de Rocafonda, de gent que lluita pels seus drets, estem en una lluita que no té final i que només pot acabar amb el compliment de totes les nostres reivindicacions”, va dir. L’històric activista de Cerdanyola Antonio Ruiz feia de “speaker” d’aquesta primera assemblea.

Signatures i reivindicacions
En paral·lel, ja es recollien signatures a la recepció del CAP reclamant una metgessa desplaçada fa mesos, mediadors culturals i més mitjans d’atenció. També es completaven les llistes dels que es quedaran a dormir cada nit per mantenir viva l’ocupació i es marcava dilluns que ve a les 20h com l’hora de la següent assemblea. Com a reivindicació latent, a més, Juan Sánchez, de la FAVM, va assegurar que “el barri vol i mereix un altre CAP digne, i no una planta d’un edifici que no està fet per a aquest ús”.