Rocafonda no cedeix i Cerdanyola ocupa demà el CAP del Camí del mig

L’Alcalde Joan Mora dóna suport a la protesta però els veïns li demanen fets i no paraules

  • Redacció
  • Dimarts, 14 Gener 2014 12:05

CAP Rocafonda

La protesta dels CAP creix i no remet. Dilluns es va celebrar al CAP de Rocafonda l’assemblea més multitudinària de les que s’hi han fet des de l’inici de les protestes pel trasllat de les dues metgesses històriques de l’equipament. Més de 400 persones van deixar petit l’espai habilitat per reiterar que les reivindicacions van de debò i que no s’acabarà l’ocupació fins que l’ICS no faci cas a la ja coneguda reclamació. Volen les dues metgesses al CAP, mediadors culturals i més recursos i, el més important, els veïns de Rocafonda i el Palau se senten forts. L’Alcalde de Mataró Joan Mora va ser a l’assemblea i hi va intervenir per donar suport a les reivindicacions i a la posició veïnal. Va convèncer a mitges ja que a posteriori més d’un veí s’hi va dirigir amb un missatge clar. Volen fets i no paraules.

CAP Rocafonda

La reivindicació iniciada fa dies acapara l’atenció mediàtica i política. El veïnat de Mataró s’ha aixecat i sembla que la protesta va de debò. Tant, que com ja s’havia especulat dies enrere des de la pròpia Federació d’Associacions de Veïns de Mataró i la plataforma en defensa de la sanitat pública , la protesta s’estén. Dimecres hi ha convocada una altra ocupació en aquest cas al CAP del Camí del Mig i amb la iniciativa de l’Associació de Veïns de Cerdanyola. Els veïns denuncien el trasllat forçat d’un doctor, dels mediadors i del pediatra. “Portem més d’un any reclamant el seu retorn mitjançant registres i reunions i ningú ens fa cas, estem farts de la mala gestió de la nostra sanitat”, asseguren en un comunicat.

CAP Rocafonda

L’assemblea d’aquesta protesta ha de seguir els cànons de la de Rocafonda, és a dir, ocupació i pressió a l’Institut Català de la Salut per fer-lo reconsiderar. No es descarta que després de les protestes del CAP de Rocafonda i el popularment conegut com “els especialistes” se’n puguin generar als altres CAPs de la ciutat.

La pilota, a la teulada de l’ICS
Veient que realment les gotes d’aquestes setmanes estan fent vessar els gots de la paciència veïnal, la pilota és ara a la teulada de l’ICS per com atén les demandes de les protestes i, també, el paper de mitjancer que pugui adquirir l’Ajuntament. Joan Mora, en la roda de premsa posterior al Ple, lamentava “no haver estat informat abans de les decisions de l’Institut, ens agradaria poder-ne parlar”. El mateix Mora va reiterar el discurs de mirar de defensar les reivindicacions en la seva presència a l’assemblea de dilluns a Rocafonda. Va ser aquí quan més veïns li van demanar fets i no paraules a un govern en posició incòmoda.