El jutge del cas Innova de Reus veu indicis que Carles Manté va coaccionar Pellicer i Gomis

El magistrat considera que hauria intentat aconseguir "actuacions en defensa dels interessos d'alguns dels imputats"

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 16 Desembre 2013 10:30

Carles Manté, entrant als jutjats

L'exdirector general del CatSalut i expresident de Shirota, el mataroní Carles Manté, hauria coaccionat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la segona tinent d'alcalde, Teresa Gomis, per aconseguir de part seva "actuacions en defensa dels interessos d'alguns dels imputats" en les diligències prèvies del cas Innova. Així ho apunta el titular del jutjat d'instrucció número 3 de Reus, en un auto fet públic dijous. Les sospites es fonamenten arran d'uns documents manuscrits intervinguts durant el registre del domicili de Manté, alhora seu de l'empresa CCM, el passat mes de febrer a Mataró. El magistrat ha aixecat parcialment el secret de sumari de la sisena peça separada del cas.

En l'auto el magistrat justifica l'obertura d'aquesta peça separada el passat 20 de novembre arran de la documentació intervinguda per la Policia Judicial de la Guàrdia Civil en la diligència d'entrada i registre duta a terme en el domicili de Carles Manté, ubicat a Mataró, el 27 de febrer. El jutge destaca que en els documents, "trobats a l'interior d'una carpeta de pell marró i escrits aparentment pel mateix Manté", s'aprecien diferents dades "que apunten a què es pogués estar coaccionant a Teresa Gomís i Carles Pellicer per tal d'aconseguir d'aquestes dues persones actuacions en defensa dels interessos d'alguns dels imputats" en les diligències prèvies del cas.

Els documents contenien també informació relacionada amb altres peces separades del cas Innova. Entre elles, "dades d'interès en relació als treballs, o la falta d'aquests, fets per Carles Manté, en l'àmbit del contracte signat per l'empresa CCM i Innova", i pels quals hauria percebut més de 800.000 euros entre els anys 2007 i 2011, quan Josep Prat dirigia el hòlding d'empreses municipals de Reus.

El secret ja no està justificat

El magistrat explica que va acordar el secret d'actuacions d'aquesta sisena peça per tal de practicar diligències d'instrucció adreçades "a esclarir els fets d'aparença delictiva que es trobaven en l'atestat policial que va donar lloc a la formació de la peça". Així, el 25 de novembre va prendre declaració com a testimoni a Teresa Gomis i, el 3 de desembre, a Carles Pellicer, en relació als documents que indicaven que podrien ser víctimes d'un presumpte delicte de coaccions. Segons el jutge, Diego Álvarez de Juan, un cop escoltats els testimonis dels dos alts càrrecs municipals, "no queden més diligències a practicar que justifiquin el secret d'actuacions". En paral·lel, el magistrat va acordar aixecar el secret "d'aquells documents que poden guardar relació amb el contracte que CCM va signar amb Innova i el lliurament dels treballs objecte del mateix".

El cas de les factures va sortir a la llum arran d'un informe redactat pel secretari, Jaume Renyer, i l'interventor de l'Ajuntament de Reus, Baldomero Rovira, en els quals s'advertia de la inexistència de cap document o treball que avalés els pagaments realitzats a l'empresa CCM Estratègies i Salut -propietat de Carles Manté- per la realització de tasques de "consultoria estratègica" i d'assessorament en la construcció del nou Hospital de Sant Joan de Reus.

Cal recordar que l'exdirector general del CatSalut, Carles Manté, està imputat almenys pels delictes de malversació, estafa, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris, blanqueig i contra la hisenda pública.