Mataró forma aturats perquè puguin treballar en creuers i serveis marítims

Els alumnes han fet pràctiques de supervivència al Port de Mataró

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 28 Novembre 2013 13:25

La formació d'aturats al Port de Mataró

El Servei d'Ocupació de Mataró ha posat en marxa un curs per a formar aturats com a personal de servei en creuers i serveis marítims. Està adreçat a cambrers, cuiners, perruquers, metges o infermeres que vulguin treballar a bord d'un vaixell. L'Ajuntament va detectar "nínxols de mercat interessants dins els vaixells de passatgers", en tant que un creuer necessita treballadors de diversos oficis. El curs inclou l'obtenció de Formació Bàsica per a treballar en un vaixell i el de Formació per personal de serveis en vaixells de passatgers. Els alumnes del curs han fet aquest dimecres al migdia les pràctiques de supervivència al Port de Mataró.

El curs del Servei d'Ocupació s'emmarca en un projecte anomenat MaresMés, que té com a objectiu "activar les sinergies amb les activitats socioeconòmiques del sector nàutic". A través d'un estudi, l'Ajuntament de Mataró va detectar "nínxols de mercat interessants dins els vaixells de passatgers", en tant que "un creuer pot portar des de 1.000 a 8.000 passatgers i els serveis que se'ls hi ofereixen són tan diversos que el personal que treballa pot ser de molts oficis diferents".

La formació va adreçada a persones en situació de desocupació que "tinguin experiència com a cambrers, cuiners, perruquers, estètica, neteja, manteniment i reparació, metges, infermeres, i altres". El requisit és "tenir un nivell mitjà d'anglès i estar disposat a embarcar-se i estar fora de casa una bona temporada al llarg de l'any", segons informa l'Ajuntament. Els alumnes han fet aquest dimecres les pràctiques de supervivència a les aigües del Port de Mataró. Paral·lalment, hi ha un altre curs del Servei d'Ocupació per a formar transitaris, consignataris o duaners. En aquest cas, s'ofereix "formació especialitzada en l'administració de les empreses que treballen en l'àmbit nàutic o marítim, sobretot les que es troben en els grans ports, com el de Barcelona o Tarragona".