Bankia recorre una sentència per venda de preferents a una persona amb síndrome de Down

El Col·lectiu Ronda veu innecessari allargar d’aquesta manera el patiment dels afectats

  • Berta Seijo
  • Divendres, 22 Novembre 2013 13:04

Oficines Bankia

El passat mes d’octubre, el nou Jutjat Transversal de Mataró va anul·lar la venda de 30.000 euros de preferents a una família formada per una mare vídua de 81 anys amb dos fills i una filla amb síndrome de Down. Com és habitual i sense tenir en compte les circumstàncies excepcionals del cas, Bankia (que integra a Caixa Laietana, l’entitat que havia emès aquestes participacions), ha optat per recórrer la sentència.

La decisió ha arribat al Col·lectiu Ronda, que ha deixat clar que “recursos com aquest ratifiquen una vegada més la política de Bankia d’allargar sense cap necessitat processos judicials i el patiment dels afectats”. En aquesta ocasió, entre les persones de la mateixa família que van “prestar” el seu consentiment i van signar les ordres de compra s’hi troba una dona amb síndrome de Down. La gestió estava en un principi destinada a oferir total seguretat econòmica a aquesta persona en cas de mort de la seva mare i principal cuidadora. Incomprensiblement, segons al·lega l’entitat, ella també va ser degudament informada sobre el producte que subscrivia i el possible risc de patir pèrdues en uns estalvis de 30.000 euros.

Contradiccions de cara al públic 

A la seva compareixença davant la Comissió del Parlament que investiga l’actuació de les entitats financeres a Catalunya, Josep Ibern, ex president i ex director general de Caixa Laietana, va desitjar que tots els estalviadors, víctimes de les preferents i del deute subordinat de l’entitat amb seu a Mataró, recuperessin els seus diners. Segons la cooperativa Col·lectiu Ronda, són declaracions que es contradiuen amb la realitat que estem vivint actualment.