La Fira d’Artesania i Regal de Nadal es replantejarà i abandonarà el Parc Central

Es farà una mostra d’artesans locals durant tres caps de setmana a la Plaça de l’Ajuntament

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 15 Octubre 2013 16:18

La fira de regal i artesania de Nadal

La Fira d’Artesania i Regal de Nadal, una de les dues aparicions al calendari mataroní dels coneguts com a ‘hippies’ es deixarà de celebrar aquest any. Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró ha decidit suspendre aquesta fireta de comú acord amb part dels paradistes i la Unió de Botiguers. Miquel Rey explica que “cada cop sortien menys els números dels propis expositors, que cada cop responien menys al perfil originari de la fira”. En substitució de les parades a l’espai firal del Parc Central nou, l’Ajuntament treballa per organitzar una fira d’artesans locals durant tres caps de setmana a la Plaça de l’Ajuntament. El que no es modificarà és la Fira de Pessebres i elements nadalencs a la Plaça de Santa Anna. Els 'hippies' que complementen la Fira d'Atraccions per Pentacosta també se seguiran celebrant.

El Parc Central seguirà sent un pol d’atracció durant les festes nadalenques amb les atraccions que l’associació Boulevards de Mataró instal·lava conjuntament amb la Fira d’Artesania i Nadal. Aquest any hi haurà més atraccions i més espai per aquestes.

Miquel Rey assegura que “els propis expositors de la Fira d’artesania i Regal cada cop ens demanaven més dies i havien anat quasi a un mes d’obertura, fet que feia que alguns artesans ja no poguessin assumir obrir tant de temps i també molèsties amb altres àmbits comercials”. Davant això Rey explica la nova aposta de fira com “una mostra d’artesans de Mataró i rodalies, que fins i tot treballaran ‘in situ’ en un espai com la Plaça de l’Ajuntament i únicament en caps de setmana, així es retornarà al perfil inicial de la fira”. Segons el regidor alguns dels paradistes històrics podrien acollir-se, si responen al perfil que es busca, al nou format per seguir venent.