Afectats per la dació en pagament s’acullen a la pròrroga de la plusvàlua

300 famílies s'acullen a la moratòria que paralitza el pagament de l’impost

  • Berta Seijo
  • Dimarts, 15 Octubre 2013 11:08

Dació en pagament

A causa del bon nombre de sol·licituds rebudes i a l’espera d’una modificació legislativa, l’Ajuntament de Mataró va decidir suspendre temporalment el cobrament del rebut de la plusvàlua a tots els afectats que, o bé es troben immersos en un procés d’execució hipotecària, o bé es veuen obligats a fer la dació en pagament del seu habitatge. Després dels primers nou mesos de l’any, es comptabilitzen prop de 300 rebuts paralitzats per l'administració, quantitat que puja a un total de 391.000 euros.

Aquesta és una de les mesures de caràcter social que es van promoure a les Ordenances Fiscals del 2013, juntament amb les bonificacions de l’IBI per a famílies monoparentals, o les bonificacions de l’IAE per a fomentar l’ocupació per part de les empreses.

Seguint el procediment habitual, tots aquells que es trobin en la mateixa situació i vulguin acollir-se a la moratòria, han d’aportar documentació que acrediti, en primera instància, la transmissió de l’habitatge que era el seu domicili habitual i, en segona, que no són propietaris de cap altre immoble.